Η Mercedes–AMG A–Class είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του κοινού, αφού ουσιαστικά πρόκειται για την πιο οικονομική Mercedes της AMG. Η A35 είναι το νέο μοντέλο που παρουσίασαν οι Γερμανοί και ευελπιστούν με τις βελτιώσεις που έγιναν να κάνουν το κοινό να την αγαπήσει ακόμη περισσότερο.

Η νέα έκδοση σίγουρα μικραίνει την απόσταση των εκδόσεων της A–Class, με την A45 που αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρή από την A35. Η εξωτερική εμφάνιση την κάνει άμεσα αναγνωρίσιμη από τη μάσκα με το αστέρι στη μέση, αλλά και τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η μεγάλη αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η μεγάλη οθόνη αφής που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας, τα bucket καθίσματα, καθώς και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0–100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Τέλος, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 7 σχέσεων της Mercedes.

Επιπλέον η Mercedes–AMG A35 έχει δεχθεί όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις, βελτιώνοντας τη στρεπτική ακαμψία, ενώ μερικά κομμάτια από αλουμίνιο στην κατασκευή μειώνουν το βάρος του αμαξώματος. Το σύστημα της ρυθμιζόμενης ανάρτησης “AMG Ride Control” τονίζει το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ τα δισκόφρενα των 350 χιλιοστών με τις 4πίστονες δαγκάνες προσφέρουν την ποιότητα του φρεναρίσματος που απαιτείται για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν την τιμή του νέου μοντέλου, όμως ανέφεραν πως η πρώτη επίσημη παρουσία της Mercedes–AMG A35 θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι 4 με 14 Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πριν αλλάξει ο χρόνος. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο σίγουρα δημιουργεί μια ευκαιρία για ένα ταξίδι στην Πόλη του φωτός.