Κάποια πολύ ενδιαφέροντα νέα περιμένουν τους απανταχού λάτρεις της ταχύτητας και των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, αφού η McLaren ενώνει τις δυνάμεις της με τη BMW, προκειμένου να δημιουργήσουν δυναμικούς κινητήρες για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της McLaren, ενώ πιθανότατα αυτοί θα ταιριάζουν και με το ολοκαίνουργιο σασί.

Την τελευταία φορά που συνεργάστηκαν McLaren και BMW, δημιούργησαν τον κινητήρα που βρίσκεται στην ασύγκριτη McLaren F1, επομένως τώρα ξαναγεννιούνται ελπίδες με τη νέα εταιρική σχέση. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, όταν η McLaren χρησιμοποίησε το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,1 λίτρων της BMW προκειμένου να τροφοδοτήσει τη ναυαρχίδα των road car, η βρετανική ομάδα από το Woking χρησιμοποιούσε ήδη έναν εξαιρετικά ισχυρό V8 Twin – Turbo χωρητικότητας 3,8 λίτρων, κάνοντας αρκετούς να αναρωτιούνται πού θα εμπλακεί ο γερμανικός όμιλος.

Η McLaren προσπαθεί να δημιουργήσει κινητήρες με εξόδους που στο παρελθόν ήταν ανέφικτο να υλοποιηθούν, δηλαδή με περισσότερη δύναμη σε κάθε κυβικό λίτρο. Οι νέοι κινητήρες οφείλουν να είναι πιο ισχυροί από τους ήδη υπάρχοντες στην McLaren, ενώ ταυτόχρονα να παράγουν λιγότερες εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, αναμένεται να ζητηθεί και η δυνατότητα ηλεκτροκινητήρων για υβριδικά μοντέλα.

Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει και την Ricardo που εδρεύει στο West Sussex, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στη δημιουργία της McLaren F1, όσο και στην ανάπτυξη του V8 κινητήρα με τον οποίο τροφοδοτείται κάθε McLaren σήμερα. Επίσης, αρκετά σημαντική ήταν η βοήθεια της Ricardo στην κατασκευή κινητήρων για τις μοτοσικλέτες της BMW, επομένως υπάρχει βάση συνεργασίας από το παρελθόν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τον τρέχοντα M838T κινητήρα που αποδίδει περισσότερους από 700 ίππους από τα 3,8 λίτρα και τους 8 κυλίνδρους, εμείς απλά αναρωτιόμαστε για το ποιο μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας BMW – McLaren, καθώς και μέχρι πού μπορεί να φτάσει.