Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, ανακοίνωσαν την ανάκληση 2.480 Honda στη χώρα μας. Πρόκειται για τα Accord (CU1), Civic (FD3, FD7), CR – V (RE5, RE6), Jazz (GG1, GG2, GG3, GG6, GE6) και Legend (KB2), με ημερομηνία παραγωγής από 04/07/2008 έως 04/01/2010.

Στα εν λόγω οχήματα το πρόβλημα εντοπίζεται στον αερόσακο συνοδηγού παραγωγής της Takata, όπου ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης κατά τη διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του συνοδηγού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda επιθυμούν, για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του αερόσακου του συνοδηγού όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο τηλέφωνο 210 – 3483797 ή μέσω e – mail στη διεύθυνση, info@saracakis.gr.