Πολλοί το λαχταρούσαν από την ανακοίνωση που έκανε η Toyota. Τώρα όποιος το θέλει μπορεί να αρχίσει να τρίβει τα χέρια του, αφού ο επίσημος αντιπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι άνοιξαν οι παραγγελίες για το Toyota GR Yaris. Το μικρό πυραυλάκι, με τον κινητήρα των 1.600 κ.εκ., τους 261 ίππους και τα 37,7 κιλά ροπής, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα έχει τύχη στην ελληνική αγορά. Άλλωστε η Toyota δεν είναι τυχαία πρώτη στις πωλήσεις του μικρού ιαπωνικού μοντέλου.

Το GR Yaris διαθέτει τετρακίνηση, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 5,5”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 230 χλμ/ώρα. Η ασφάλεια και η δύναμη που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό στον Έλληνα αγοραστή. Βέβαια, μπορεί να μην κάνει για τον οικογενειάρχη, αφού είναι 3θυρο, όμως έχει τη δική του χάρη και το δικό του χαρακτήρα. Αυτό που θέλει είναι μόνο να βρει δρόμο μπροστά του.

Στο δια ταύτα. Το νέο Toyota GR Yaris στην ελληνική αγορά κοστίζει 42.670€, κάτι που σίγουρα ακούγεται κάπως σε μερικούς. Όμως τελικά με αυτά που προσφέρει ίσως να μην είναι και τόσο ακριβό. Βέβαια, αυτό είναι και θέμα επιλογής του καθενός, αλλά όπως και να έχει είναι πρόκληση να το έχεις στα χέρια σου. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;