Η Stellantis και η Toyota Motor Europe ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία για φορτηγά Van μεγάλου μεγέθους για την ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι το νέο μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα ολοκληρώσει τη σειρά μικρομεσαίων και μεσαίων Van των δύο εταιρειών.

Η Stellantis θα προμηθεύσει την Toyota με το νέο μεγάλου μεγέθους εμπορικό φορτηγό, το οποίο όμως θα έχει το σήμα της Toyota. Το νέο μοντέλο θα παραχθεί στα εργοστάσια της Stellantis στο Gliwice της Πολωνίας και στην Atessa της Ιταλίας. Ο σχεδιασμός του είναι για το δούμε περίπου στα μέσα του 2024, όπου η ιαπωνική εταιρεία θα μπει για τα καλά στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων μεγάλου μεγέθους.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis δήλωσε “Με αυτήν την τρίτη επιτυχημένη δέσμευση, η Stellantis επιδεικνύει περαιτέρω την τεχνογνωσία της στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων και στην ανάπτυξη τεχνολογίας ηλεκτρικής μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα πλήρες φάσμα αναγκών. Αυτή η συμφωνία ενισχύει την ηγετική μας θέση στην ΕΕ30 για LCV και οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου Dare Forward 2030 να γίνουμε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης ελαφρών εμπορικών οχημάτων, όσον αφορά την τεχνολογία, την κατασκευή, το μερίδιο αγοράς και την κερδοφορία.

Η συνεργασία της Stellantis και της Toyota ξεκίνησε το 2012 με το μεσαίο LCV της Toyota που παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Hordain της Γαλλίας, ενώ ακολούθησε το 2019 μια ανταγωνιστική και ελκυστική προσθήκη στην κατηγορία LCV μικρού μεγέθους, που παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Vigo της Ισπανίας.

“Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία με την εισαγωγή ενός νέου μεγάλου μεγέθους εμπορικού Van. Αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη και ολοκληρώνει την ελαφριά εμπορική μας γκάμα για τους ευρωπαίους πελάτες της Toyota. Το νέο LCV θα ολοκληρώσει τη γκάμα της Toyota για τη σειρά LCV, μαζί με τα Pick-up Hilux, Proace και Proace City, επιτρέποντας στην Toyota να παρέχει μια λύση κινητικότητας σε όλα τα τμήματα της αγοράς LCV”, δήλωσε ο Matt Harrison, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe.