Η ιδέα ενός σχεδιαστή για το ηλεκτρικό 2CV

Το Citroen 2CV το γνωρίζουμε όλοι. Πολλές φορές έχουν ακουστεί φήμες πως η γαλλική εταιρεία ίσως κάποια στιγμή να το επαναφέρει. Βέβαια, όπως είναι γνωστό επίσημα οι Γάλλοι είναι αρνητικοί στην επαναφορά τον παλιών οχημάτων. Παρόλα αυτά ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Dejan Hristov δημιούργησε και αποκάλυψε τη δική του ιδέα για ένα μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό 2CV.

Ο Hristov παραδέχεται ότι το 2CV έχει εμπνεύσει πολλούς νέους σχεδιαστές, αλλά λέει ότι οι περισσότεροι από αυτούς φοβήθηκαν να μείνουν πιστοί στο πρωτότυπο. Έτσι ο Hristov κράτησε το στρογγυλεμένο σχήμα δημιουργώντας ένα χαρακτηριστικό καπό και δίνοντας του έντονα φτερά. Ο σχεδιασμός διαθέτει LED σκουρόχρωμους προβολείς, ενώ οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Η εμφάνιση του βέβαια φέρνει περισσότερο σε Crossover όχημα και αυτό επιτυγχάνεται με τη μεγάλη διάμετρο που έχουν οι ζάντες αλουμινίου. Το μήκος του φτάνει τα 4,24 μέτρα κάτι που το κάνει κατά 381 χιλιοστά μεγαλύτερο από το 2VC που γνωρίζουμε. Από πλευράς εξοπλισμού θα μπορούσε να διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και ένα καλό ηχοσύστημα.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω μπορεί να κάνουν κάποιους να αναπολούν το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι Γάλλοι βέβαια δεν έχουν σκοπό όπως φαίνεται να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο, όμως αυτό δε σημαίνει πως ο καθένας δε θα μπορεί να δείχνει τις ιδέες του. Πάντως εμείς θα βλέπαμε με καλό μάτι μια τέτοια επαναφορά. Όχι ότι μετράει η γνώμη μας, αλλά τέτοιες δημιουργίες ίσως να αξίζουν.