Στα σκαριά το τελευταίο βενζινοκίνητο R8

Το Audi R8 είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πολλοί θα θέλαμε να το έχουμε, αλλά λίγοι είναι αυτοί που το απόκτησαν. Το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται στην αγορά αυτοκίνητου από το 2006 έχοντας πουλήσει σχεδόν 40.000 κομμάτια. Το 2022 από όσο φαίνεται θα είναι η τελευταία χρονιά που θα το δούμε με κινητήρα βενζίνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Γερμανοί θα αποχαιρετήσουν το βενζινοκίνητο R8, με μια επετειακή έκδοση που θα ονομάζεται Audi R8 V10 Performance RS Final Edition. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι το πιο γρήγορο εργοστασιακό R8 σίγουρα μέχρι το επόμενο, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Έτσι ο V10 κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων, αναμένεται να αγγίζει τους 650 ίππους, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι κατά 80 ίππους πιο ισχυρό από το R8 V10 Performance. Επιπλέον, βελτιώσεις αναμένονται τόσο στην ανάρτηση, όσο και στα φρένα. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει μια αεροτομή όπου στα πλαϊνά θα έχει το σήμα της Audi, ενώ θα υπάρχουν και οι μαύρες λεπτομέρειες για να κάνουν αντίθεση με το κόκκινο χρώμα.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω μας εξιτάρουν περισσότερο, αφού μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του R8 είναι κάτι παραπάνω από δελεαστική. Φυσικά, όσα κομμάτια κυκλοφορήσουν αναμένονται να γίνουν ανάρπαστα. Άλλωστε ποιος δε θα θέλει το τελευταίο βενζινοκίνητο R8 στα χέρια του;