Τα μοντέλα Z της Nissan έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην αυτοκίνηση. Οι φήμες για ένα νέο μοντέλο εδώ και καιρό δείχνουν πως γίνονται ακόμα πιο έντονες. Αυτή τη φορά το αγγλικό περιοδικό Autocar σε άρθρο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως τον επόμενο χρόνο θα έχουμε στην αγορά το νέο Z. Το κακό είναι πως με την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο με τον COVID-19, τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας θα πάνε σίγουρα πιο πίσω.

Η πιθανή ονομασία θα είναι 400Z και σύμφωνα με τα σκίτσα που κυκλοφορούν θα έχει έντονες επιρροές από γνώριμο 240Z. Το παλιό, αλλά εντυπωσιακό Datsun 240Z, ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο που τάραξε τα νερά της αυτοκίνησης άμεσα. Όμως δεν είναι μόνο το 240Z, αλλά και το 300ZX που επηρεάζει όπως φαίνεται το νέο μοντέλο με τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες που κυκλοφορούν δείχνουν ένα εντυπωσιακό σπορ μοντέλο που θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει απαρατήρητο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κάτω από το καπό θα κρύβεται ο V6 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, που βρίσκεται ήδη στο Infinity Q60 και αποδίδει 400 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5”, ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι πισωκίνητο και θα χρησιμοποιεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε στην παραγωγή θα υπάρξει αρκετό διάστημα, όμως οι Ιάπωνες όπως όλα δείχνουν είναι ήδη έτοιμοι για να προχωρήσουν στο νέο Z. Είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάζει, αφού όλα τα Z της Nissan έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα, με το κάθε ένα να έχει τους δικούς του λόγους. Εμείς πάντως ανυπομονούμε.