Ο Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος νικητής της σειράς αγώνων eSports που έγιναν με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari νίκησε το τρίτο και τελευταίο εικονικό Ιαπωνικό GP και το ευχαριστήθηκε γιορτάζοντας το από το σπίτι μαγειρεύοντας ένα πιάτο ζυμαρικών. Αγωνιζόμενος σε έναν προσομοιωτή που ήταν εγκατεστημένος στο διαμέρισμά του στο Μονακό, ο Leclerc επικράτησε του Alexander Albon με τη Red Bull για 2,5”. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Guanyu Zhou για λογαριασμό της Renault.

Ο Leclerc δήλωσε μέσω του Twitter, “Μου αρέσει πολύ να παίζω και να κάνω streaming. Και το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο όταν κερδίζω. Αλλά οι εορτασμοί μετά τον αγώνα είναι κάπως διαφορετικοί. Το να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή και να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά έχει λιγότερη αίγλη από ότι η σαμπάνια στο βάθρο”.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 28 γύρους και ήταν ο τρίτος σε μια σειρά που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν, αφού ο COVID-19 έχει σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα επηρεάζοντας και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για την ιστορία στον τελευταίο αγώνα Lando Norris της McLaren ήταν 7ος, έχοντας πάλι τεχνικά προβλήματα, ενώ Carlos Sainz τερμάτισε 11ος, αφού είχε ένα ατύχημα στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Leclerc κατά τη διάρκεια των τριών αγώνων κατάφερε να συγκεντρώσει 71.000$, τα οποία θα πάνε όλα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση του COVID-19. Όσοι συμμετείχαν σε όλο αυτό, το απόλαυσαν και με το παραπάνω λέγοντας πως μπορεί να ήταν εικονικοί αγώνες, όμως είχε όλη την αγωνία των αγώνων που προσφέρει η F1.