Σκάνδαλο με την εταιρεία ελαστικών Nokian Tyres

Σκάνδαλο με την εταιρεία ελαστικών Nokian Tyres

Μπορεί το σκάνδαλο της Volkswagen να επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη, όμως φαίνεται πως τελικά ακόμα και στην αυτοκίνηση τα συμφέροντα δίνουν και παίρνουν με αποτέλεσμα να θυσιάζονται πάρα πολλά πράγματα στο βωμό της κορυφής και φυσικά των χρημάτων και των επιδοτήσεων. Η γνωστή φινλανδική εταιρεία Nokian Tyres παραδέχτηκε μέσω του Διευθύνοντα Συμβούλου της πως στα αυτοκίνητα των δοκιμών για τους δημοσιογράφους έβαζαν καλύτερα ελαστικά από αυτά του εμπορίου.

nokian tyres 2Συγκεκριμένα ο Ari Lehtoranda παραδέχτηκε ότι είπε σε δήλωση του “Τα συγκεκριμένα ελαστικά που δίναμε στους δημοσιογράφους, τα κατασκευάζαμε ειδικά για τις δοκιμές τους και διέθεταν καλύτερες προδιαγραφές από αυτά που διαθέτουμε στο εμπόριο”. Αυτό σίγουρα απογοητεύει πολλούς που προτιμούσαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και φυσικά όλο όσους ασχολούνται με το χώρο της αυτοκίνησης, αφού με αυτό τον τρόπο δε μπορούν να γίνουν σωστά τεστ, αλλά και σωστές συγκρίσεις. Πλέον θεωρείται βέβαιο πως οι πελάτες της εν λόγω εταιρείας αν ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, θα προσφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Η Nokian Tyres προκειμένου να κρατηθεί ψηλά στις βαθμολογήσεις των τεστ έδινε καλύτερα ελαστικά στα αυτοκίνητα δοκιμών δείχνοντας πως είναι μια σοβαρή εταιρεία. Τελικά, όπως φαίνεται όλα γίνονται για τις χρηματοδοτήσεις αγνοώντας τόσα εκατομμύρια πελάτες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη μάρκα ελαστικών βασίζοντας πάνω σε αυτά την ασφάλεια τους.