Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιδότηση των ηλεκτρικών Ταξί

Από τις 9 Ιανουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση των ηλεκτρικών Ταξί. Πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα https://prasinataxi.gov.gr μπορούν να μπουν οι ενδιαφερόμενοι και να κάνουν την αίτηση για την απόκτηση ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος με όφελος έως 23.000€. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις έως τις 31/12/2023.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Ταξί με το πρόγραμμα μπορούν να προβούν σε αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Ταξί, καθώς και σε αγορά έξυπνου φορτιστή. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40%, με το ανώτερο ποσό να είναι στα 17.500€, ενώ η υποχρεωτική απόσυρση του παλαιού Ταξί επιδοτείται με 5.000€. Παράλληλα υπάρχει και η επιδότηση για την αγορά έξυπνου φορτιστή που φτάνει τα 500€. Η συνολική ανώτατη επιδότηση για όλα αυτά φτάνει τα 23.000€, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ΑμεΑ, τις οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, οι οποίοι επιδοτούνται με 1.000€ επιπλέον, με το σύνολο να φτάνει τα 24.000€.

Για να γίνει και να ολοκληρωθεί μια αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να εγγραφούν στην υπηρεσία, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, να επιλέξουν το όχημα που θέλουν και να συμπληρώσουν την αξία του, να επιλέξουν αν θέλουν έξυπνο φορτιστή, να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και στο τέλος να υποβάλλουν την αίτηση.