Update 14/07/2015 ώρα 12:00

Πέρασαν σχεδόν 8 μήνες από την ημέρα όπου ο Jules Bianchi τραυματίστηκε σοβαρά στο ατύχημα του GP της Ιαπωνίας και ο πατέρας του για μια ακόμη φορά μας κάνει να διαπερνούν το σώμα μας ρίγη συγκίνησης. Συγκεκριμένα ο Phillipe Bianchi ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση, όσον αφορά στην υγεία του παιδιού του.

Σε δήλωση του συνέχισε λέγοντας “Δεν αντέχουμε, είναι ένα καθημερινό μαρτύριο. Κάποιες στιγμές χάνουμε όλοι το μυαλό μας. Για μένα, αυτή η κατάσταση είναι χειρότερη από το να είχε σκοτωθεί, γιατί δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο για να τον βοηθήσουμε. Οι ημέρες περνούν και πλέον είμαι λιγότερο αισιόδοξος από ότι πριν από 2 – 3 μήνες. Τότε ελπίζαμε να υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση”.

Το πιο παράξενο όμως είναι πως πατέρας και υιός είχαν συζητήσει σχετικά με το ατύχημα του Michael Schumacher και ο Γάλλος οδηγός είχε αναφέρει στον πατέρα του πως δε θέλει να βιώσει κάτι τέτοιο γιατί η οδήγηση είναι ολόκληρη η ζωή του. Εμείς κάθε μέρα που περνάει περιμένουμε να ακούσουμε μια ευχάριστη πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του Jules. Forza Jules.

22/05/2015 Update 11:45

Ο πατέρας του Jules Bianchi σοκάρει με τις νέες δηλώσεις του στα γαλλικά μέσα σχετικά με την κατάσταση του παιδιού του. Συγκεκριμένα ο Philippe Bianchi ανέφερε στο γαλλικό κανάλι Canal+ “Ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα, αφού η κατάσταση είναι στάσιμη και οι οικογένεια μας προετοιμάζεται για το χειρότερο. Ενώ υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα, παρόλα αυτά πιστεύουμε μόνο σε ένα θαύμα. Όταν ξυπνάμε σκεφτόμαστε πως ο Jules θα τα ξεπεράσει όλα, αλλά ταυτόχρονα σκεπτόμαστε και το θάνατο.

Η κατάσταση από νευρολογικής απόψεως είναι σταθερή και αυτό μας μειώνει τις ελπίδες για κάτι καλύτερο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ο Jules είναι ζωντανός και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για την πορεία του στο μέλλον. Επιπλέον έχουμε και τη συμπαράσταση του κόσμου που μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε”.

09/05/2015 Update ώρα 13:45

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της οικογένειας του Bianchi η κατάσταση του Γάλλου πιλότου παραμένει αμετάβλητη. Συγκεκριμένα ο πατέρας του Jules σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα της Γαλλίας ανέφερε πως η κατάσταση του παιδιού του παραμένει αμετάβλητη χωρίς όμως οι ελπίδες να έχουν σβήσει. Στη συνέχεια τόνισε πως το σύμπαν κατέρρευσε για τον ίδιο και την οικογένεια στο άκουσμα της είδησης για τον τραυματισμό του Jules. Παρ’ όλα αυτά δε χάθηκε καμία ελπίδα με το Γάλλο πιλότο να δίνει καθημερινά τη δική του μάχη. Τέλος, ο Philippe Bianchi ευχαρίστησε όλο τον απλό κόσμο, ο οποίος συμπαραστέκεται στον Jules και την οικογένεια του.

01/01/2015 Update ώρα 15:00

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος ο πατέρας και η μητέρα του Jules εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του υιού τους, η οποία αναφέρει

“Καθώς ολοκληρώνεται μία δύσκολη χρονιά για την οικογένειά μας, θέλουμε να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Jules. Ήταν ένα πολύ σημαντικό και παρήγορο βήμα, το γεγονός πως μπορέσαμε να φέρουμε τον Jules στην πατρίδα του, τη Γαλλία, τον προηγούμενο μήνα, έτσι ώστε να συνεχίσει την αποθεραπεία του, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Jules αλλά και για εμάς.

Ο Jules δέχθηκε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας και τώρα βρίσκεται στη μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας μετά από τέτοιου είδους τραύματα. Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει ως είχε. Δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Σκεπτόμενοι όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε για μία ακόμα φορά τη ζεστασιά και τη αγάπη που έχει δείξει το κοινό για τον γιο μας. Εξακολουθεί να είναι μία δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας, αλλά το γεγονός πως έχει αγγίξει τις ζωές τόσων ανθρώπων ανά τον κόσμο, μας έχει βοηθήσει.

Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε το σεβασμό και τη στήριξη που μας έχουν δείξει τα ΜΜΕ, για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφορίες όποτε αυτό είναι εφικτό αλλά και τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε όσους εξακολουθούν να προσεύχονται για τον Jules”.

19/11 Update 20:30

Ο Jules Bianchi πλέον βρίσκεται στην πατρίδα του για τη συνέχεια της αποκατάστασης της υγείας του. Η οικογένεια του προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, η οποία αναφέρει

“Έχουν περάσει σχεδόν επτά εβδομάδες από το ατύχημα του Jules στην πίστα της Σουζούκα. Μετά από μία δύσκολη περίοδο εντατικής νευρολογικής φροντίδας, μπορούμε να ανακοινώσουμε πως ο Jules έκανε ένα σημαντικό βήμα. Δεν είναι πια στο τεχνητό κώμα, στο οποίο τον βάλαμε λίγο μετά το ατύχημα, όμως ακόμα δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και οι ζωτικές του λειτουργίες είναι σταθερές. Ωστόσο, η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ακόμα ως κρίσιμη. Η αποθεραπεία του μπαίνει πλέον σε νέα φάση, που επικεντρώνεται στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου του.

Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει σταθερή. Παρότι η κατάσταση του εξακολουθεί και θα εξακολουθεί για καιρό να θεωρείται σοβαρή, αποφασίστηκε πως ήταν πλέον αρκετά σταθερή ώστε να επιτρέπει τον επαναπατρισμό του. Έτσι, με ανακούφιση επιβεβαιώνουμε πως ο Jules μεταφέρθηκε χθες βράδυ από το ιατρικό κέντρο Mie στο Γιοκαϊτσι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νίκαιας στη Γαλλία. Ο Jules βρίσκεται τώρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας των Καθηγητών Raucoules και Ichai, όπου τη φροντίδα που του παρέχεται θα ελέγχει ο Καθηγητής Paquis, ο οποίος είναι επικεφαλής τους τμήματος νευροχειρουργικής.

Είμαστε ευγνώμονες που η επόμενη φάση της θεραπείας του Jules μπορεί να συνεχιστεί κοντά στο σπίτι μας, όπου θα έχει την υποστήριξη όλης της οικογένειας και των φίλων του. Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε το ιατρικό κέντρο Mie για το επίπεδο φροντίδας στον Jules μετά το ατύχημά του. Χρωστάμε πολλά στο ιατρικό επιτελείο του και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έκαναν για τον Jules και την οικογένεια μας, στη δύσκολη αυτή περίοδο. Θα θέλαμε ειδικότερα να εκφράσουμε της ευχαριστίες μας στους γιατρούς Kamei και Yamamichi, καθώς και τον Ogura, που ήταν μέλη του ιατρικού επιτελείου που φρόντιζε τον Jules στην Ιαπωνία“.

30/10 Update 23:45  

Η Marussia εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Γάλλου οδηγού, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

“Αυτή την Κυριακή συμπληρώνονται τέσσερις εβδομάδες από το ατύχημα του Jules, ο οποίος παραμένει στο ιατρικό κέντρο Mie General στο Γιοκαϊτσι. Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή, όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες, αναγνωρίζουμε την τεράστια στήριξη όλου του κόσμου που στηρίζουν το Jules σε αυτόν τον αγώνα του. Ο Jules εξακολουθεί να μάχεται. Κατά καιρούς υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση των τραυμάτων του, που όμως προς το παρόν δεν ευσταθούν. Η μάχη θα συνεχιστεί στο νοσοκομείο Mie βήμα βήμα.

Για μια ακόμα φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση, την υπομονή και την κατανόηση που έχουν δείξει όλοι, τόσο στην οικογένεια του Jules, όσο και στη Marussia αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πιστεύουμε πως ο Jules λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα από το νοσοκομείο, οι γιατροί του οποίου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους νευροχειρούργους του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, αλλά και τον καθηγητή Gerard Saillant. Θα παρέχουμε νέες πληροφορίες όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, στο μεσοδιάστημα όμως μέχρι την επόμενη ενημέρωση, ευχαριστούμε ολόψυχα όποιον εξακολουθεί να σκέφτεται και να προσεύχεται για τον Jules.”

20/10/2014 Update 12:50

Η Marussia εξέδωσε ανακοίνωση με τη σύμφωνη γνώμη την οικογένειας του Bianchi, η οποία αναφέρει: 

“Μετά από επιθυμία της οικογένειας του Jules Bianchi και σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Mie General στο Γιοκαϊτσι, η Marussia F1 είναι σε θέση να παρέχει την παρακάτω ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Jules:

Οι προηγούμενες εννέα ημέρες ήταν πολύ δύσκολες για τον Jules και την οικογένειά του. Ως συνέπεια του ατυχήματός του στη Suzuka, προέκυψαν πολλαπλές ιατρικές προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεραστούν και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη λόγω της διάχυτης αξονικής βλάβης που έχει υποστεί ο Jules.

Παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Mie General στο Γιοκαϊτσι. Η οικογένεια Bianchi συνεχίζει να βρίσκει παρηγοριά στις προσευχές των πολλών υποστηρικτών του Jules αλλά και όλης της οικογένειας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ειδικά, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αγάπης που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Grand Prix Ρωσίας στο Sochi, έδωσαν δύναμη στους γονείς του Jules, τους συγγενείς και τους φίλους του που βρίσκονται στο πλευρό του στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια θα παρέχει περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία της υγείας του όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.”

13/10/2014 Update 14:35

Στο Ρώσικο GP που έγινε εχθές όλοι οι οδηγοί και οι ιθύνοντες της πίστας έδειξαν με το δικό τους τρόπο τη συμπαράσταση του στο Jules Bianchi. Την ώρα ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της Ρωσίας όλοι ήταν γύρω από το χαραγμένο στην πίστα “Jules we are all supporting you”.

11/10/2014 Update 14:30

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα μέλη της FIA ανέφεραν πως δεν κατάλαβαν περίπου για 20″ τι είχε συμβεί με το Bianchi, επειδή δε φαινόταν το μονοθέσιο και μόλις το κατάλαβαν έβγαλαν αμέσως το safety car και το ιατρικό αυτοκίνητο. Επίσης, είπαν πως το ασθενοφόρο έκανε 32′ να φτάσει στο νοσοκομείο MIE και ότι μπορούσε να πετάξει το ελικόπτερο από την πίστα, αλλά δε θα μπορούσε να προσγειωθεί στην ταράτσα του νοσοκομείου. 

11/10/2014 13:00 Update

Ο team mate του Jules Bianchi, Max Chilton σε δηλώσεις του στο Sochi της Ρωσίας ανέφερε πως όλοι στην ομάδα είναι φορτισμένοι από το ατύχημα, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουν και να αγωνιστούν στο GP της Ρωσίας. Η σκέψη τους είναι συνέχεια στο Jules και θα κάνουν ότι μπορούν για να τον βοηθήσουν.

10/10/2014 09:15 Update

Ο Phillipe Bianchi πατέρας του Jules Bianchi δήλωσε πως ο υιός του δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά παραμένει σταθερή. 

10/10/2014 Update 22:45

Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η οικογένεια Bianchi την οποία δημοσίευσε η Marussia. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει “Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας, αλλά τα μηνύματα στήριξης και αγάπης για τον Jules από όλο τον κόσμο είναι μεγάλη παρηγοριά για εμάς. Ο Jules παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου MIE. Υπέστη διάχυτη νευροαξονική βλάβη, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά σταθερή. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για τον Jules μετά το ατύχημά του. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή Gerard Saillant,  πρόεδρο της ιατρικής επιτροπής της FIA και τον καθηγητή Alessandro Fratti, νευροχειρούργο του Πανεπιστημίου La Sapienta της Ρώμης, ο οποίος ταξίδεψε εδώ, κατόπιν αιτήματος της Ferrari. Οι καθηγητές Saillant και Fratti αναγνώρισαν την εξαιρετική φροντίδα που παρέχεται από τους Ιάπωνες συναδέλφους του MIE. Ο Jules θα συνεχίσει να παρακολουθείται και να θεραπεύεται στο νοσοκομείο αυτό. Περαιτέρω ιατρικές ενημερώσεις θα υπάρχουν μόνο όταν υπάρχει λόγος”.

07/10/2014 Update 12:40

Ο Jean Todt ζήτησε από τον Charlie Whiting να διεξαχθούν ξεχωριστές έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες για το συμβάν με το Bianchi

07/10/2014 Update 12:35

Ο Alain Prost είπε πως υπάρχουν ευθύνες του κριτή με την πράσινη σημαία και πως εκείνη την ώρα έπρεπε να υπάρχει κίτρινη σημαία μέχρι ο γερανός με το μονοθέσιο του Sutil να βγει τελείως εκτός πίστας.

07/10/2014 update 12:30

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Αστυνομία δε αποδοθούν πουθενά ευθύνες για το ατύχημα.

06/10/2014 Update 17:10

Εκπρόσωπος της FIA ανακοίνωσε πως η κατάσταση του Bianchi παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

06/10/2014 Update 16:30

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης στο Νοσοκομείο MIE μεταβαίνει αυτή την ώρα ο κορυφαίος καθηγητής χειρουργικής ορθοπεδικής Gerard Saillant για να βοηθήσει την κατάσταση του Jules Bianchi. Για όσους δε θυμούνται είναι ο γιατρός που επενέβη και στην υπόθεση Schumacher, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας.

06/10/2014 Update 10:45

Σε επίσημη ανακοίνωση που ανάρτησε η Marussia στο Facebook ευχαριστεί για την υποστήριξη του κόσμου και αναφέρει μεταξύ άλλων πως σεβόμενη το Γάλλο πιλότο θα ενημερώνει επίσημα με βάση τις επιθυμίες της ίδιας της οικογένειας του Bianchi. Άνθρωποι, τόσο της Marussia, όσο και της Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο MIE για να στηρίξουν την οικογένεια του Γάλλου πιλότου.

06/10/2014 Update 09:40

Σύμφωνα με το βρετανικό SkySports ο Bianchi είναι στην εντατική αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη, χωρίς να έχει υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση. Καμία επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο MIE.

06/10/2014 Update 09:15

Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του Bianchi. Σύμφωνα με γαλλικό μέσω ενημέρωσης μετά το χειρουργείο προκλήθηκε νέα αιμορραγία στο κεφάλι μπαίνοντας για δεύτερη φορά στο χειρουργείο. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Bianchi από το νοσοκομείο MIE.

05/10/2014 Update 18:10

Όπως ανακοίνωσε η FIA δε θα υπάρξει καμία τηλεοπτική εικόνα από το ατύχημα.

05/10/2014 Update 17:50

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το νοσοκομείο MIE δεν αναμένεται καμία ενημέρωση μέχρι αύριο το πρωί ώρα Ιαπωνίας, αφού εκεί η ώρα είναι 23:50. όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα υπάρξει κάποιο νέο από το νοσοκομείο πριν της 2 με 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

05/10/2014 Update 16:45

Σύμφωνα με τη γαλλική Equipe ο Γάλλος πιλότος βγήκε από το χειρουργείο χωρίς να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη κάτι που είναι ενθαρρυντικό. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

05/10/2014 Update 16:30

Άνθρωποι της Ferrari βρίσκονται στην αναμονή του χειρουργείου, όπως ο Marco Mattiacci. Επίσης, και ο Felipe Massa κοντά στον Bianchi. Καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο.

05/10/2014 Update 14:45

Μετά το τέλος της εγχείρησης θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο MIE.

05/10/2014 Update 14:30

Επίσημα η FIA ανακοίνωσε πως ο Bianchi φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Μετά το χειρουργείο θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

05/10/2014 Update 13:50

Ο πατέρας του Bianchi ανέφερε πως ο Jules βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο.

Δυστυχώς ο αγώνας της F1 στην Ιαπωνία είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα, αφού ο Γάλλος οδηγός της Marussia Jules Bianchi στο τέλος του αγώνα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του λόγω της ολισθηρότητας της πίστας, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση με ταχύτητα άνω των 200 χλμ/ώρα σε γερανό όπου εκείνη την ώρα ήταν στην πίστα για να βγάλει εκτός του μονοθέσιο του Sutil, ο οποίος είχε εγκαταλείψει λίγο πριν στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Bianchi μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αφού το ελικόπτερο δε μπορούσε να πετάξει λόγω της κακοκαιρίας. Δυστυχώς τα πράγματα για το Γάλλο πιλότο είναι άσχημα, αφού περίπου δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξακολουθεί να μην έχει τις αισθήσεις του.

bianchi 1Υπάρχουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά την πρόσκρουσή στο γερανό. Ο Adrian Sutil ανέφερε πως στο σημείο που έγινε το ατύχημα υπήρχε μεγάλη ολισθηρότητα και πως είναι πολύ επικίνδυνη στροφή. Από την πλευρά του ο Felipe Massa εξέφρασε πως ανησυχεί για τον Bianchi και πως στην κυριολεξία ούρλιαζε 5 γύρους πριν το safety car στην πίστα, πως οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για οδήγηση. Για ότι νεότερο υπάρχει θα σας ενημερώνουμε άμεσα.