Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών τίθεται σε ισχύ και πάλι ο Δακτύλιος της Αθήνας από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στον οποίο θα μπορούν πλέον να κινηθούν ελεύθερα τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ/χλμ (σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ/χλμ (σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.

Τα αυτοκίνητα που έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου.

Υπενθυμίζουμε πως ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο έχουν τα οχήματα ιατρών (με το ειδικό σήμα), φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας καθώς και αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ με την προϋπόθεση το άτομο Με Αναπηρία να είναι εφοδιασμένο με Δελτίο Στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Σε όλα τα υπόλοιπα οχήματα υπάρχει το γνωστό σύστημα εδώ και χρόνια των Μονών-Ζυγών. Ο Δακτύλιος θα είναι σε ισχύ καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη τις ώρες 07:00-20:00 και την Παρασκευή τις ώρες 07:00-15:00 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023. Τέλος, σε όσους δε συμμορφώνονται με το μέτρο το πρόστιμο είναι 100€.

Τα όρια του Δακτυλίου είναι τα εξής:

Λεωφόρος Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφόρος Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλία Ηλιού – Αμβροσίου Φραντζή – Λεωφόρος Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφόρος Αλεξάνδρας.