Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού πάντα έχει να δείξει κάτι καλό και κάτι καινούργιο. Το καινούργιο, αλλά και παράλληλα πολύ καλό ήρθε από την ιαπωνική Infiniti, που παρουσίασε το πρωτότυπο Project Black S Prototype, το οποίο διαθέτει σύστημα KERS υιοθετημένο από την Formula One. Το νέο σύστημα εφοδιάζεται από ένα άλλο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ έχει πολλά κοινά με αυτό της F1. Φυσικά υπεύθυνη για όλο αυτό το εγχείρημα είναι η Renault Sport Formula One Team.

Το πρωτότυπο Infiniti Q60 Project Black S είναι αρκετά επιθετικό, αφού η μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας και ο μεγάλος προφυλακτήρας με τα ανοίγματα για την καλύτερη ροή αέρα και ψύξη του κινητήρα δείχνουν τις προθέσεις του. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν αμέσως η μεγάλη Carbon αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά το Project Black S Prototype τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον VR30 V6 Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 405 ίππους, αλλά και τρεις μονάδες MGU, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζουν τους 571 ίππους. Το 0–100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4”. Η MGU–K (Κ=Kinetic) συλλέγει ενέργεια κατά τη διαδικασία της πέδησης, ενώ MGU–H (Η=Heat) συλλέγει θερμότητα από τα καυσαέρια και διοχετεύεται στους δύο υπερσυμπιεστές του κινητήρα.

Σίγουρα, ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο είναι σίγουρο πως θα προσελκύσει αρκετούς για την αγορά του, αφού ένα υβριδικό σύστημα είναι κάτι πολύ δελεαστικό στις μέρες μας. Πόσο μάλλον και όταν η ισχύς του πλησιάζει σχεδόν τους 600 ίππους. Το μόνο που θα θέλαμε είναι να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Εσείς τι λέτε;