Ανανεώθηκε το Renault Kadjar

Ανανεώθηκε το Renault Kadjar

Η Renault όταν έκανε το εγχείρημα να αποκαλύψει το Kadjar πίστευε πως θα ήταν κάτι που θα άλλαζε τη ζήτηση του κοινού τουλάχιστον ως προς τα γαλλικά μοντέλα. Κάτι τέτοιο έγινε με επιτυχία και το γαλλικό SUV ανέβασε τη Renault αρκετά στη μάχη των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Οι Γάλλοι πήραν την απόφαση να ανανεώσουν το Kadjar τόσο στην εμφάνιση, όσο και στους κινητήρες δελεάζοντας ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Η ανασχεδιασμένη μάσκα με το μεγάλο σήμα της Renault, οι αλλαγμένοι προφυλακτήρες, αλλά και τα νέα LED φωτιστικά σώματα δείχνουν την άμεση αλλαγή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 17” και 19”. Επιπλέον, οι Γάλλοι προσφέρουν τρία νέα χρώματα, τα Vert Oural, Blue Iron και Gris Highland.

Εσωτερικά το button της εκκίνησης είναι σε περίοπτη θέση, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια κάνει πιο εύκολη και πιο άνετη τη ζωή του οδηγού. Η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας R-LINK 2, το οποίο έχει αναβαθμιστεί έχει γίνει πιο απλό όσον αφορά στο χειρισμό του.

Αυτό όμως που φέρνει τις μεγάλες αλλαγές είναι το μηχανικό κομμάτι. Εδώ συναντάμε έναν κινητήρα βενζίνης και δύο πετρελαίου με συνολικά τέσσερις διαφορετικές επιλογές ιπποδύναμης. Ο Turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 140 ίππων είναι η βασική επιλογή, ενώ υπάρχει και ο ίδιος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους. Η μέγιστη ροπή είναι 24,4 και 26,5 κιλά αντίστοιχα, ενώ το 0–100 επιτυγχάνεται σε 10,4” και 9,9” αντίστοιχα. Όσο για την τελική ταχύτητα; Φτάνουν τα 203 και τα 210 χλμ/ώρα.

Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες θα υπάρχει ο dCi κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά. Επιπλέον, θα υπάρχει και ο νέος κινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,6 κιλά. Η τελευταία έκδοση θα είναι και με σύστημα τετρακίνησης.

Σαφέστατα και οι αλλαγές των Γάλλων έδειξαν πως το Kadjar μπορεί να ανέβει στη μάχη των πωλήσεων, αφού πλέον είναι ένα από τα ιδανικά SUV τόσο στην πόλη με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες, όσο και στις δυσκολίες εκτός δρόμου. Τέλος, η πρώτη επίσημη παρουσία του έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη χώρα μας αναμένεται να βρεθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.