Πρώτος νικητής της χρονιάς στη Formula E ο Buemi

ByXenofwntas

24/10/2015

Η νέα χρονιά της Formula E ξεκίνησε από την Κίνα και τους δρόμου του Πεκίνου. Ο Sebastien Buemi έδειξε με το καλημέρα πόσο πού θέλει αυτόν τον τίτλο, αφού δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει, κατακτώντας μετά την Pole Position και τον αγώνα. Πίσω του ήταν ο Lucas Di Grassi, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Nick Heidfeld.

fomrula e china 2Για πρώτη φορά συμμετείχαν μόλις 9 ομάδες, αφού η ομάδα του Jarno Trulli δεν κατάφερε να περάσει τον τεχνικό έλεγχο και έτσι δε συμμετείχε στον αγώνα. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Buemi έφυγε αμέσως ανοίγοντας το ρυθμό του, ενώ ο Heidfeld ανέβαινε δεύτερος εκμεταλλευόμενος το μπλοκάρισμα του Prost. Λίγο αργότερα ο Γάλλος οδηγός έμενε τέταρτος μετά από νέο λάθος του, όπου εκμεταλλεύτηκε ο Di Grassi ανεβαίνοντας τρίτος.

Η Simona De Silvestro έφερε την πρώτη κίτρινη σημαία για τη φετινή σεζόν, ενώ λίγο αργότερα η σύγκρουση μεταξύ Antonio Felix Da Costa συγκρούστηκε με τον Jacques Villeneuve, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του πρώτου. Ο Piquet εγκατέλειψε λόγο μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Nicolas Prost είδε την αεροτομή του να καταρρέει με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και αυτός. Ο Sebastien Buemi πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά 11”, από τον Lucas Di Grassi, ενώ το βάθρο όπως αναφέραμε ολοκλήρωσε ο Nick Heidfeld.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του GP Κίνας:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Sebastien Buemi Renault e Dams 26 lap
2. Lucas Di Grassi ABT Schaeffler Audi Sport +11.0
3. Nick Heidfeld Mahindra +15.7
4. Loic Duval Dragon +16.0
5. Jerome D’ Ambrosio Dragon +16.5
6. Oliver Turvey NEXTEV TCR +39.5
7. Sam Bird DS Virgin +47.5
8. Nathanael Berthon Team Aguri +58.6
9. Daniel Abt ABT Schaeffler Audi Sport +1:03.4
10. Stephane Sarrazin Venturi +1:07.8