Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή χρόνια για το Max Verstappen και τη Red Bull Racing. Πιο συγκεκριμένα ο Ολλανδός οδηγός είχε έναν άνετο αγώνα χωρίς να πιεστεί από κανέναν φτάνοντας εύκολα στην καρό σημαία. Παράλληλα η Red Bull Racing πανηγύρισε το 1-2, αφού ο Sergio Perez κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση, παρότι έχασε τη θέση του στην εκκίνηση από τον Leclerc. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον εκπληκτικό Fernando Alonso και την Aston Martin Aramco.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Max Verstappen εκκίνησε όπως έπρεπε για να παραμείνει στην κορυφή. Πίσω του όμως έγινε ένας μικρός χαμός με τον Perez και τις δύο Ferrari. Τελικά ο Leclerc πέρασε τον Perez, για να μείνει πίσω ο Sainz. Την ίδια ώρα ο Hamilton πέρασε τους Alonso και Russell, ενώ ο Russell πέρασε και αυτός τον Alonso. Στον 8ο γύρο ο Russell βγήκε λίγο εκτός πίστας. Στον 10ο γύρο ξεκίνησε ο χορός των pit, με πρώτο τον Gasly. Στον 11ο γύρο ακολούθησε ο Norris στον 12ο ο Bottas και στον 13ο γύρο ο Hamilton. Την ίδια ώρα ο Alonso πίεσε τον Russell και κατάφερε να τον περάσει ανεβαίνοντας στην 6η θέση.

Στον 14ο γύρο μπήκαν στα pit οι Sainz, Leclerc, Russell, αλλά και ο Piastri, ο οποίος εγκατέλειψε με πρόβλημα στο τιμόνι. Στον 15ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, όπως και ο Alonso, ενώ στον 16ο γύρο ο Ocon δέχθηκε ποινή 5”. Στον 17ο γύρο ο Alonso πέρασε τον Bottas για την 6η θέση, ενώ στον 18ο γύρο ο Perez μπήκε στα pit. Την ίδια ώρα ο Russell περνούσε τον Bottas ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Στον 25ο γύρο ο Ocon δέχθηκε άλλα 10” ποινή, αφού έγινε λάθος ΄΄όταν εκτελούσε την ποινή των 5”.

Στον 27ο γύρο ο Perez πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τον Verstappen. Στον 30ο γύρο ο Bottas μπήκε στα pit, ενώ το ίδιο έκαναν οι Hamilton και Stroll στον 31ο γύρο. Στον 32ο γύρο ακολούθησαν οι Sainz και Russell. Λίγο αργότερα ο Stroll πέρασε τον Russell για την 7η θέση, ενώ μπήκαν στα pit στον 34ο ο Leclerc, στον 35ο ο Perez και ο Alonso, ενώ στον 37ο γύρο ακολούθησε ο Verstappen. Την ίδια ώρα ο Alonso πιέζει τον Hamilton και ένα γύρο μετά καταφέρει να τον περάσει και να ανέβει στην 5η θέση.

Στον 40ο γύρο ο Norris βγήκε για λίγο εκτός πίστας, ενώ στον 41ο γύρο ο Leclerc εγκατέλειπε λόγω προβλήματος στον κινητήρα. Έτσι είχαμε για λίγο την ένδειξη του VSC, που όμως στον 42ο γύρο έφυγε και είχαμε και πάλι αγώνα. Στον 44ο γύρο είχαμε την εγκατάλειψη του Ocon. Ο Fernando Alonso οδηγούσε δαιμονισμένα, με αποτέλεσμα να φτάσει και τον Sainz βλέποντας μπροστά του το βάθρο. Έτσι στον 46ο γύρο ο Ισπανός επιτέθηκε και πέρασε τον συμπατριώτη του της Ferrari, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Στον 49ο γύρο ο Norris μπήκε στα pit και μην έχοντας κάτι σημαντικό μέχρι και το τέλος φτάσαμε στην καρό σημαία. Εκεί ο Max Verstappen πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη, με τον Sergio Perez να ακολουθεί. Ο Fernando Alonso συμπλήρωσε το βάθρο κάνοντας τα δικά του στην πίστα, ενώ στην τέταρτη και 5η θέση βρέθηκαν οι Sainz και Hamilton. Ο επόμενος αγώνας είναι το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου στη Σαουδική Αραβία.

Οι 10 πρώτοι του Bahrain GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:33:56.736
2.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT+11.987
3.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes+38.637
4.Carlos SainzFerrari+48.052
5.Lewis HamiltonMercedes+50.977
6.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+54.502
7.George RussellMercedes+55.873
8.Valtteri BottasAlfa Romeo-Ferrari+72.647
9.Pierre GaslyAlpine-Renault+73.753
10.Alexander AlbonWilliams-Mercedes+89.774

Η βαθμολογία της F1