Το Hyundai i10 είναι το μικρότερο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας, με τις πωλήσεις του να είναι σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Η Hyundai θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό, προχώρησε στην ανανέωση του μικρού μοντέλου. Οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες και εστιάζονται στους προφυλακτήρες, στα LED φωτιστικά σώματα και στα LED DRL φώτα ημέρας, αλλά και στα πίσω φωτιστικά σώματα που είναι και αυτά LED. Επιπλέον υπάρχουν τα δύο νέα χρώματα Lumen Grey και Meta Blue, ενώ διακρίνονται και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15” και 16” για την έκδοση N Line.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στον ατμοσφαιρικό κρυφό φωτισμό, τις νέες επενδύσεις στα καθίσματα, ενώ υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 4,2”, αλλά και η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει η σύνδεση για τα smartphone, με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto και την ασύρματη βάση φόρτισης, η κάμερα οπισθοπορείας και οι θύρες USB-C. Παράλληλα μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις μέσω over-the-air.

Μηχανικά στο ανανεωμένο Hyundai i10 δεν αλλάζει απολύτως τίποτα διατηρώντας τους τρεις κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό MPi κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 67 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,7 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και ο MPi κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 12 κιλά.

Παράλληλα η έκδοση N Line τροφοδοτείται από τον Turbo T-GDi κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,5 κιλά. Φυσικά, στην έκδοση N Line όπως και στην απερχόμενη έκδοση για όσους θέλουν προσφέρεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.200 κ.εκ., με τους 84 ίππους.

Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων ή με το 5τάχυτο αυτόματο-μηχανοκίνητο (AMT) κιβώτιο, ενώ η έκδοση N Line συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Τα επίπεδα ασφαλείας στο ανανεωμένο i10 είναι ακόμη περισσότερα, αφού το Hyundai Smart Sense έχει ανανεωθεί και αυτό, περιλαμβάνοντας τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) και Lane Following Assist (LFA).

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως η παραγωγή του του ανανεωμένου Hyundai i10 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της κορεάτικης εταιρείας στην πόλη Izmit της Τουρκίας, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.