Η Genesis παρουσίασε το νέο G80, το οποίο συνδυάζει άψογα την πολυτέλεια με την τεχνολογία και φυσικά έχει την απόλυτη ασφάλεια. Η παρουσίαση από τους Κορεάτες έγινε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αφού όπως είναι γνωστό η πανδημία COVID-19 έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Το G80 μπαίνει στην τρίτη γενιά και έχει μήκος 4,99 μέτρα, πλάτος 1,92 μέτρα, ύψος 1,46 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,01 μέτρα. Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου μειώνει το βάρος κατά 110 κιλά.

Η εμπρόσθια όψη ενσωματώνει μια ξεχωριστή αλλά μοντέρνα εμφάνιση, που χαρακτηρίζεται από την κατασκευή των Κορεατών. Η μεγάλη μάσκα με το χρωμιωμένο περίβλημα, με το σήμα να δεσπόζει στο καπό, τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και οι νευρώσεις στο καπό δείχνουν ένα πιο άγριο μοντέλο. Το πίσω μέρος χαμηλώνει αρκετά θέλοντας να δείξει ένα πιο Coupe μοντέλο, ενώ τα φωτιστικά σώματα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης θέλει να τονίσει τη σπορ διάθεση.

Στο εσωτερικό με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία προσφέρουν στο έπακρο την πολυτέλεια. Το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το δέρμα με το ξύλο στο ταμπλό συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων εξακολουθεί και μένει αναλογικός, ενώ υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 14,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η heads-up οθόνη αποκαλύπτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να ξεφεύγει η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Εκτός από τα θερμαινόμενα καθίσματα, το κάθισμα του οδηγού είναι εξοπλισμένο με επτά κυψέλες αέρα που επιτρέπει τη βέλτιστη τοποθέτηση σε κάθε τρόπο οδήγησης και μειώνει την κόπωση μέσω λειτουργίας τεντώματος διορθώνοντας τη στάση του σώματος. Οι λαμπτήρες ατμοσφαιρικής διάθεσης που εφαρμόζονται σε ολόκληρο το εσωτερικό προσθέτουν μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο των επιβατών και διαθέτουν ποικιλία χρωμάτων.

Μηχανικά υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης και ένας πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με το κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 304 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 43 κιλά. Ο πιο ισχυρός κινητήρας είναι ο V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54 κιλά. Ο κινητήρας πετρελαίου είναι χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 210 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45 κιλά.

Το νέο G80 διαθέτει βελτιωμένη στεγανοποίηση στις πόρτες, νέα ηχομόνωση στο χώρο του κινητήρα και αυξημένη ποιότητα κύλισης των ελαστικών μειώνοντας τους θορύβους στο μέγιστο. Επιπλέον, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, βελτιώνει την ποιότητα οδήγησης μειώνοντας τις όποιες αναταράξεις στο εσωτερικό με τη βοήθεια και της εμπρόσθιας κάμερας κάνοντας τους επιβάτες να νιώθουν κάτι περισσότερο από άνετα.

Τα πιο σημαντικά συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνει είναι 10 αερόσακοι, Highway Driving Assist II, SCC-ML, Advanced Driver Assistance System (ADAS), εμπρόσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης, βοήθεια αποφυγής συγκρούσεων τυφλών σημείων και τέλος έχει τον έλεγχο 40 σημείων του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το σύστημα απομακρυσμένης στάθμευσης βρίσκει τη θέση parking σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε.

Όλα αυτά παρέχονται στο νέο Genesis G80, το οποίο όπως δείχνει είναι ένα αυτοκίνητο πολυτελέστατο, με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να στερείται τις επιδόσεις. Είναι σίγουρο πως όποιος το αποκτήσει δε θα έχει μόνο ένα οικογενειακό μοντέλο, αλλά ένα αυτοκίνητο που προσφέρει τα πάντα. Η επιλογή δική σας.