Ένα από τα ιστορικότερα Grand Prix της formula One, αυτό της Monza φαίνεται πως θα συνεχίσουν να το απολαμβάνουν οι φίλοι της F1 για την επόμενη 7ετία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιταλική πίστα όλα δείχνουν πως όποια προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι του Πρωταθλήματος για πολλά χρόνια ακόμη.
Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν είναι ο ίδιος ο Ecclestone, ο οποίος δείχνει πως το οικονομικό είναι αυτό που τον ενδιαφέρει, παρά τις επιθυμία τόσο των φίλων της F1 , αλλά και των ίδιων των οδηγών που κατά καιρούς δηλώνουν πως η Monza είναι μια από τις πιο δυνατές του Πρωταθλήματος. Οι Ιταλοί φαίνεται πως βρήκαν τη λύση με τη Λέσχη Αυτοκινήτου της Ιταλίας να μπορεί να χρηματοδοτήσει την πίστα για τα επόμενα 7 χρόνια.
Ο επικεφαλής της ιταλικής λέσχης, Angelo Sticchi Damiani δήλωσε “Η πίστα Autodromo di Monza πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά τα χειρότερα φαίνεται πως έχουν τελειώσει. Είμαστε κοντά στο να υπογράψουμε με τον Ecclestone για να έχουμε τη Formula One στη Monza για ακόμα 7 χρόνια. Θα κερδίσουμε τη μάχη και οι φίλοι της F1 θα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι”. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος που διανύουμε διαλύοντας οριστικά τα σύννεφα που βρισκόντουσαν στην ιταλική πίστα, αφού αν η Monza έφευγε από το καλεντάρι θα ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στο κοινό που αγαπάει το συγκεκριμένο GP.

