Περισσότερα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας στα νέα αυτοκίνητα της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 07/07/2024 αναγκάζει τις εταιρείες αυτοκινήτων που πωλούν νέα αυτοκίνητα στην Ε.Ε. να διαθέτουν περισσότερα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας, δίνοντας ακόμη περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια των αυτοκινήτων σε περίπτωση σύγκρουσης. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούν να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε., με σκοπό το 2050 να μην υπάρχει κανένας νεκρός από τροχαίο.

Περιοριστής ταχύτητας, μαύρο κουτί, σύστημα ελέγχου κατανάλωσης αλκοόλ και άλλα συστήματα ασφαλείας θα είναι υποχρεωτικά σε όλα τα νέα αυτοκίνητα στην Ε.Ε. από τις 7 Ιουλίου. Έτσι στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), θα υπάρχει περιοριστής ταχύτητας (Intelligent Speed Assistance, ISA) και μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων. Ο περιοριστής ταχύτητας χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το GPS ή/και τις κάμερες αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας, καθορίζοντας την ταχύτητα του οχήματος, έτσι ώστε αυτή να είναι εντός των νομίμων ορίων.

Το σύστημα ISA είναι ένα σύστημα που αναγνωρίζει πότε ο οδηγός ξεπερνά τα όρια ταχύτητας. Αρχικά τον ειδοποιεί με τις κατάλληλες οπτικές και ηχητικές ενδείξεις και αργότερα επιβραδύνει αυτόματα το αυτοκίνητο. Βέβαια, μέσα στις οδηγίες που υπάρχουν είναι πως το σύστημα δεν πρέπει να επηρεάζει τις δυνατότητες του οδηγού, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στον οδηγό να μπορεί να το παρακάμψει. Ο οδηγός θα μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα, όμως αυτό θα ενεργοποιείται κάθε φορά που ξεκινά το αυτοκίνητο. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να περιλαμβάνεται ένα ξεχωριστό κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, υποχρεωτικό γίνεται και το σύστημα Electronic Data Recorder (EDR). Το EDR είναι μια συσκευή καταγραφής δεδομένων συμβάντων, το οποίο μοιάζει με το μαύρο κουτί των αεροπλάνων και καταγράφει πληροφορίες που σχετίζονται μόνο με τα ατυχήματα. Το σύστημα EDR θα καταγράφει την ταχύτητα του οχήματος, την ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης, τη γωνία του τιμονιού, την κλίση του οχήματος στον δρόμο, εάν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας, δίνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες 30” πριν και 10” μετά τη σύγκρουση.

Στα νέα οχήματα γίνεται υποχρεωτικά τα συστήματα ένδειξης ορίου ταχύτητας, διατήρησης λωρίδας, ελέγχου πίεσης ελαστικών, υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας, πέδηση έκτακτης ανάγκης, βελτιωμένες ζώνες ασφαλείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, παρμπρίζ με τζάμι ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία και ελέγχου κατανάλωσης αλκοόλ. Σίγουρα, όλα τα παραπάνω μπορεί να κάνουν πιο ασφαλή τα νέα οχήματα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης, όμως ακόμα πιο σίγουρο είναι πως αυξηθούν και οι τιμές τους, αφού όλα τα παραπάνω συστήματα θα βρίσκονται και στις βασικές εκδόσεις.