Η επιστροφή του Honda Prelude

Η Honda συμπλήρωσε 25 χρόνια στην κατηγορία των υβριδικών μοντέλων. Για να γιορτάσει το συγκεκριμένο γεγονός ανακοίνωσε πως το Prelude θα έρθει και πάλι στην ευρωπαϊκή αγορά. Μπορεί αυτή τη φορά να έχει μια διαφορετική προσέγγιση από αυτό που είχαμε συνηθίσει όμως δεν παύει να είναι ένα μοντέλο που έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Το νέο Prelude θα βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά με το υβριδικό σύστημα που διαθέτει το Honda Civic ύστερα από 23 χρόνια, αφού η Honda το 2001 το απέσυρε. Οι πληροφορίες το θέλουν με το υβριδικό σύστημα e:HEV, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους.

Το Sport μοντέλο της Honda εξωτερικά διαθέτει το μακρύ καπό που συνδυάζεται με τα LED φώτα ημέρας και τα LED φωτιστικά σώματα. Η μαύρη οροφή, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και η μαύρη πίσω αεροτομή δημιουργούν αντίθεση με το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον, υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Από το εσωτερικό δε δόθηκε καμιά εικόνα, αλλά και καμία πληροφορία, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μπορεί ακόμα να μην υπάρχουν πολλές πληροφορίες, αλλά είναι σίγουρο πως το Prelude θα είναι ένα 3θυρο Sport μοντέλο, αλλά λόγω των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ρύπους θα είναι διαθέσιμο με ένα υβριδικό σύστημα, αλλάζοντας τα δεδομένα που ξέραμε. Τέλος, οι πληροφορίες το θέλουν να παίρνει την τελική του μορφή μέσα στο 2025. Έως τότε υπομονή.