Ο Max Verstappen στο GP της Μαλαισίας που έγινε πριν λίγες ημέρες έγραψε ιστορία στην F1, αφού έγινε ο νεότερος οδηγός στην F1 που τερμάτισε συγκεντρώνοντας βαθμούς. Εκτός όμως από αυτό ο οδηγός της Toro Rosso κατάφερε να ξεπεράσει και τον πατέρα του Jos. Για όσους δε γνωρίζουν ο Jos ήταν και αυτός οδηγός της F1 το διάστημα από το 1994 έως το 1998 και τις χρονιές 2000, 2001 και 2003.

f1 verstappen 2Ο Jos δεν ήταν και ότι καλύτερο πέρασε από το σπορ της F1, αφού σε 107 αγώνες ανέβηκε μόλις δύο φορές στο podium, μαζεύοντας μόλις 17 βαθμούς σε ολόκληρη την καριέρα του. Ο υιός του Max όπως αναφέραμε έγραψε ιστορία, αφού κατάφερε όχι μόνο να γίνει ο νεότερος αθλητής που μάζεψε βαθμούς στη F1, αλλά και να ξεπεράσει τον πατέρα του. Ο Max Verstappen συγκέντρωσε πολύ πιο γρήγορα βαθμούς από τον ίδιο του πατέρα όταν αυτός ήταν στην αντίστοιχη θέση.  

f1 verstappen 3Ο νεαρός της Toro Rosso αν και έκανε κακή εκκίνηση γλιστρώντας κατάφερε και προσπέρασε τον ομόσταβλό του Carlos Sainz, καθώς και τη Red Bull του Daniel Ricciardo. Ο Ολλανδός οδηγός ήταν πάρα πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του τονίζοντας στο BBC πως ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μαζεύοντας τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του.

Φυσικά ο Jos ήταν και αυτός ευτυχισμένος, αφού ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του πως ο υιός του είναι από ότι φαίνεται καλύτερος από τον ίδιο. Όπως όλα δείχνουν η επιλογή της Red Bull να τον έχει από κοντά δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού οι Κασσάνδρες το θέλουν ως έναν από τους οδηγούς που μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη καριέρα στην F1.