Το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας” βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώνει από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Λαμιέων που αποτελεί και το μεγάλο οικοδεσπότη του αγώνα, το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος, στις 24 – 26 Απριλίου 2015.

Το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος, αποτελείται από δύο αγωνιστικές ημέρες σε διαφορετικές επιφάνειες και προσμετρά ως δυο διαφορετικοί αγώνες στο πρόγραμμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rally. Ο αγώνας του Σαββάτου 25 Απριλίου 2015, που θα είναι ο 2ος γύρος του θεσμού, θα διεξαχθεί σε ασφάλτινες επιφάνειες και αγαπημένες Ειδικές Διαδρομές, τη στιγμή που ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος Rally, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, θα είναι χωμάτινος.

Πιστή στη λογική της για διοργάνωση αγώνων υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο οργάνωσης, θεάματος και ασφάλειας, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) ετοιμάζεται να ανεβάσει περαιτέρω τον πήχη  για φέτος, διοργανώνοντας για πρώτη φορά Υπερειδική Διαδρομή μέσα στην πόλη της Λαμίας, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο ασφάλτινος αγώνας, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου. Η Υπερειδική Διαδρομή “Άγιος Λουκάς” αναμένεται να προσελκύσει πολύ μεγάλο αριθμό θεατών, τόσο λόγω της θεαματικής φύσης της, όσο και κυρίως λόγω της εύκολης πρόσβασης, αφού βρίσκεται μέσα στην πόλη, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και αναμένεται να εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του αγώνα.

Η γιορτή που θα ξεκινήσει με τη διεξαγωγή της Υπερειδικής Διαδρομής θα κορυφωθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, αφού  μετά την ολοκλήρωσή της, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Ελευθερίας για πανηγυρικό τερματισμό και ενδιαφέροντα happenings, με την παρουσία πολλών θεατών οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για να απολαύσουν την καθιερωμένη βόλτα του Σαββάτου!

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, επίκεντρο και των δύο αγώνων, φιλοξενώντας το Χώρο Επισκευών, το Park Ferme, τη Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου θα είναι η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), οι εγκαταστάσεις της οποίας έχουν φιλοξενήσει με απόλυτη επιτυχία ορισμένα από τα πλέον επιτυχημένα Rally Ακρόπολις των τελευταίων ετών, κατά την περίοδο 2003-2005. Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, αποτελείται από 2 γνωστές Ειδικές Διαδρομές (Μπράλος, Οινοχώρι – Καλοσκοπή), με την πρώτη να διεξάγεται 3 φορές και τη δεύτερη 2 φορές και φυσικά, την Υπερειδική Διαδρομή.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ημέρα διεξαγωγής του 3ου γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rally, τα πληρώματα θα συμμετάσχουν σε δυο επαναλαμβανόμενες χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές (Γραμμένη, Δίβρη), με την πρώτη να είναι γνωστή από το παρελθόν, όταν και μέρος της είχε συμπεριληφθεί στο Rally Ακρόπολις. Ο χωμάτινος αγώνας, θα τερματίσει επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, υπό τα βλέμματα πολλών θεατών που θα βρίσκονται εκεί για να θαυμάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, να δουν από κοντά τους οδηγούς και παράλληλα, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο πιο κεντρικό σημείο της Πρωτεύουσας της Φθιώτιδας.

Για ακόμη μια χρονιά, η κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας γενικότερα στηρίζουν εμπράκτως το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, ενώ δυναμική είναι και η υποστήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος όσο και ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδος και όλοι οι Τοπικοί Φορείς διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση του αγώνα, από τη σκοπιά  του Συν-Διοργανωτή, γεγονός που βοηθάει τα μέγιστα το έργο του Σωματείου που διοργανώνει το 32ο Rally Φθιώτιδος, της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας.

32ο Rally Φθιώτιδας – Πρόγραμμα

Έναρξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής:  Παρασκευή 17 Απριλίου 2015  (ώρα 20.00)

Δηλώσεις συμμετοχής: 22310 37201 (fax),  32sym2015@alal.gr (E-mail)

Πληροφορίες: Γραφεία Α.Λ.Α.Λαμίας (2231 – 037200 και 6977959322)

Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος: Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ώρα 16:00 – 19:00

Εκκίνηση Ασφάλτινου αγώνα: Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ώρα 09:30

Τερματισμός Ασφάλτινου αγώνα: Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Πλατεία Ελευθερίας (Λαμία), σε ώρα που θα ανακοινωθεί

Εκκίνηση Χωμάτινου αγώνα: Κυριακή 26 Απριλίου 2015, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ώρα 10:00

Τερματισμός  Χωμάτινου αγώνα: Κυριακή 26 Απριλίου 2015, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σε ώρα που θα ανακοινωθεί

site: http://www.alal.gr/

Επικοινωνία με τον Τύπο για το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδας,

Νώντας Δουζίνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972297443

E-mail επικοινωνίας: nodasd@gmail.com