Το τελευταίο τριήμερο δοκιμών εξέλιξης της F1 ολοκληρώθηκε και οι συνολικά 12 ημέρες έδειξαν τα πρώτα συμπεράσματα για το τι μέλι γενέσθαι μέχρι την εκκίνηση του πρώτου Grand Prix σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην Αυστραλία. Όπως είδαμε από όλες τις ημέρες των δοκιμών η Mercedes φαίνεται πως είναι και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το θέμα είναι αν ο Rosberg μπορεί φέτος να επικρατήσει του Lewis Hamilton και να κατακτήσει τον τίτλο.

f1 2Μελανό σημείο όλων των δοκιμών ήταν ο τραυματισμός του Fernando Alonso, ευτυχώς όμως χωρίς άσχημα αποτελέσματα για τον Ισπανό, ο οποίος θα δώσει επίσημα το παρόν στην εκκίνηση της Αυστραλίας. Αν και πολλά μπορούν να αλλάξουν δε φαίνεται να είναι τόσο εύκολο να κοντράρουν οι υπόλοιπες ομάδες τα ασημένια βέλη της Mercedes.

Στις δοκιμές που έγιναν στη Βαρκελώνη ταχύτερος ήταν ο Nico Rosberg με χρόνο 1:22.792 ενώ πίσω του βρέθηκε ο Lewis Hamilton με χρόνο 1:23.022. Οι δύο Williams φαίνεται ότι και φέτος θα είναι οι πιο ανταγωνιστικές με τους Bottas και Massa να κάνουν 1:23.063 και 1:23.262 αντίστοιχα. Τις 6 πρώτες θέσεις συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari των Raikkonen, Vettel με χρόνους 1:23.276 και 1:23.469 αντίστοιχα. Ο Felipe Nasr με τη Sauber έδειξε πως κινείται πολύ καλά σε όλες τις δοκιμές δείχνοντας πως μπορεί άνετα να είναι στους πρώτους 10 σε κάθε αγώνα.

f1 3Αυτές πάντως που έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής είναι οι δύο McLaren Honda, οι οποίες δείχνουν πως τα προβλήματα είναι πολλά χωρίς να ξέρουμε αν μπορούν να είναι έτοιμες μέχρι την εκκίνηση της Αυστραλίας. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και η Red Bull, αλλά κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το πώς μπορεί να είναι σε δύο εβδομάδες. Σίγουρα η αγωνία κορυφώνεται αφού πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Υπομονή λοιπόν.