Οριστική ακύρωση του Russia GP, οι 23 αγώνες παραμένουν

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση της FIA και της F1 για το Ρωσικό GP, ήρθε και η οριστική ακύρωση του, με την F1 όμως να παραμένει στο πλάνο των 23 αγώνων για το 2022. Οι επιπτώσεις του πολέμου φέρνουν συνέχεια αλλαγές, με τη FIA να λαμβάνει μια διαφορετική απόφαση από τη FIFA και την UEFA, επιτρέποντας στους Ρώσους και στους Λευκορώσους αθλητές του μηχανοκινήτου αθλητισμού να μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες κάτω από συγκεκριμένους όρους.

Η επίσημη απόφαση για την ακύρωση του Ρωσικού GP είναι η ανωτέρα βία (λόγω πολέμου), ενώ επιπλέον απαγορεύτε η χρήση των εθνικών συμβόλων και ομάδων των δύο χωρών. Πάντως η Liberty Media ανακοίνωσε πως το πλάνο των 23 αγώνων θα τηρηθεί κανονικά, αφού πολλοί είναι οι μνηστήρες που θέλουν να πάρουν τη θέση του Ρωσικού GP. Πάντως οι πληροφορίες λένε πως τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η πίστα της Shanghai στην Κίνα, αφού οι ημερομηνίες είναι κοντινές με την Άπω Ανατολή σε Singapore και Japan.

Επιπλέον, εναλλακτικές είναι η πίστα της Sepang στη Μαλαισία, αλλά και το Portimao στην Πορτογαλία. Το που θα γίνει ο αγώνας θα λυθεί άμεσα από την F1 για να είναι και πάλι ολοκληρωμένο το καλεντάρι των 23 αγώνων που ελπίζουμε να μην αλλάξει και πάλι για οπουδήποτε λόγο.