Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 6.181 οχημάτων Yaris, GR Yaris και C-HR, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Ιούλιο 2021.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα ραντάρ και κάμερα για τον εντοπισμό αντικειμένων, όπως άλλο όχημα, μπροστά από το εν λόγω όχημα. Αυτοί οι αισθητήρες υποστηρίζουν ορισμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος αποφυγής πρόσκρουσης (PCS). Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται η αρχικοποίηση των παραμέτρων του αισθητήρα ραντάρ (καλιμπράρισμα) να μην έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα υπάρχει η πιθανότητα ο αισθητήρας ραντάρ να μην ενεργοποιηθεί υπό ορισμένες συνθήκες οδήγησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν, για να γίνει ο σχετικός έλεγχος και εάν απαιτείται η αρχικοποίηση των παραμέτρων του αισθητήρα ραντάρ, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.