Οριστικά με 23 αγώνες το πρόγραμμα της Formula 1 2023

ByXenofwntas

17/01/2023 ,

Πριν λίγες ώρες οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα αγώνων της Formula 1 για το 2023. Όπως ανακοινώθηκε τελικά θα έχουμε 23 συνολικά αγώνες, αφού το Κινέζικο GP δε θα αντικατασταθεί από κανένα άλλο. Παράλληλα μετά από πολλά χρόνια δε θα έχουμε αγώνα το Σαββατοκύριακο του ορθόδοξου Πάσχα με τους φίλους της F1 να μπορούν να απολαύσουν τον οβελία εκείνη την ημέρα.

Η αρχή θα γίνει στις 5 Μαρτίου από το Sakhir του Bahrain, για να συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας και στις 2 Απριλίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί σε Azerbaijan και Miami για να έρθει μετά στην Ευρώπη σε Imola, Monaco και Βαρκελώνη. Ο Καναδάς θα σπάσει τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ μετά και πάλι θα βρεθούν στην Ευρώπη για τα GP σε Αυστρία Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ιταλία.

Οι επόμενοι αγώνες θα είναι σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κατάρ, Austin, Μεξικό, Βραζιλία, Las Vegas, για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση των 23 αγώνων του 2023 με το GP στο Abu Dhabi και τη Yas Marina. Όπως είδαμε το GP στην Κίνα δε θα διεξαχθεί λόγω COVID-19 , αφήνοντας εκείνη την Κυριακή ελεύθερο το Πάσχα για τους ορθόδοξους αν και ο αγώνας στην Κίνα θα ήταν το πρωί για εμάς.

Οι αγώνες της Formula 1 2023