Ολοκληρώθηκε η παραγωγή της BMW i3

Σχεδόν μετά από 9 χρόνια η BMW ολοκλήρωσε την παραγωγή της i3. Μέσα σε αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν 250.000 οχήματα, με το εργοστάσιο της BMW στη Λειψία της Γερμανίας, να κλείνει οριστικά τον κύκλο του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου. Φυσικά, η BMW i3 μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στα επιτυχημένα μοντέλα, αφού κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 74 χώρες, πετυχαίνοντας πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα.  

Παράλληλα οι Γερμανοί για να αποχαιρετίσουν όπως αρμόζει σε ένα επιτυχημένο μοντέλο δημιούργησαν μια τελευταία έκδοση με την ονομασία i3 Home Run Edition. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς η συγκεκριμένη έκδοση έγινε κάτι παραπάνω από ανάρπαστη, αφού όπως ανακοινώθηκε κατασκευάστηκαν μόλις 10 κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη κατόχους. Η κατασκευή του αυτοκινήτου έγινε από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Από τα 10 κομμάτια τα 5 θα είναι σε χρώμα Frozen Red II και τα άλλα 5 σε Frozen Dark Grey. Και τα δύο θα είναι με τα ματ φινίρισμα, ενώ θα διαθέτουν LED φωτιστικά σώματα και μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Εσωτερικά υπάρχουν οι δερμάτινες επενδύσεις στα θερμαινόμενα καθίσματα και το ταμπλό, ενώ υπάρχει το σύστημα πλοήγησης και το ηχοσύστημα της Harmon Kardon. Τέλος, το μόνο που δεν ανακοινώθηκε ήταν η τιμή του καθενός από τα 10 τελευταία κομμάτια.