Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Alfa Romeo αποκάλυψε το πρωτότυπο Tonale (Alfa Romeo Tonale) που όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα όλων. Όμως εκεί οι Ιταλοί είχαν ακόμα μια έκπληξη με δύο ειδικές εκδόσεις.  Πρόκειται για τις Giulia και Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Racing, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με το αποκλειστικό Aero Kit από ανθρακονήματα και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Sauber Engineering.

Οι μηχανικοί της Sauber όχι μόνο κοίταξαν τον τεχνικό εξοπλισμό, αλλά είναι υπεύθυνοι και για την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Έτσι αυξήθηκε η παραμόρφωση του αυτοκινήτου και βελτιώθηκαν οι ιδιότητες των εκδόσεων Quadrifoglio. Από τις ενέργειες που έγιναν τα δύο μοντέλα είναι πιο ελαφριά, ενώ η συνεχής βελτίωση έρχεται μέσα από την εμπειρία της F1.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές εκτός από το βάρος είναι τα σπορ δερμάτινα καθίσματα από Alcantara της Sparco, τα κεραμικά φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες και το ειδικό σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic με την τετραπλή απόληξη. Με τη βελτίωση που έγινε πλέον η απόδοση ανέβηκε στους 520 ίππους. Φυσικά, ένα ακόμα στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι το κόκκινο με το λευκό χρώμα που πλαισιώνονται από το σήμα της ιταλικής εταιρείας, καθώς και τα ελαστικά της Pirelli P Zero με την κίτρινη λωρίδα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα απογοητευτούν, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 10 Giulia Quadrifoglio και 10 Stelvio Quadrifoglio που θα αντιπροσωπεύουν τις 10 νίκες της Alfa Romeo στη Formula 1. Σε κάθε μια θα αναγράφεται και το Grand Prix που κέρδισε η ιταλική ομάδα, αλλά και σε πιο έτος έγινε. Τέλος και τα 20 κομμάτια είναι προπωλημένα χωρίς οι Ιταλοί να αποκαλύπτουν την τιμολογιακή πολιτική για το κάθε ένα.