Ολοκληρώθηκε ο 7ος αγώνας της χρονιάς για το Πρωτάθλημα της Formula E. Ο αγώνας έγινε στο κοσμοπολίτικο Μονακό και λειτούργησε ως προάγγελος για το μεγάλο αγώνα της F1 σε δύο εβδομάδες στο Πριγκιπάτο. Ο Sebastien Buemi ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα παίρνοντας τη δεύτερη προσωπική νίκη της χρονιάς. Ο Ελβετός οδηγός ήταν υποδειγματικός μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν αντίπαλο του να τον αμφισβητήσει.

formula e 1Η pole position φάνηκε αρκετή για να την κρατήσει και να πάρει τη μεγάλη νίκη σε ένα δύσκολο Gran Prix, στο οποίο από την αρχή είχε αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω της σύγκρουσης του Daniel Abt με το Nicolas Prost, οι οποίοι έπεσαν στο ακινητοποιημένο όχημα του Bruno Senna, με τα υπόλοιπα μονοθέσια να στριμώχνονται στον τοίχο αλλά να αποφεύγουν τα χειρότερα. Παρόλα αυτά μικροζημιές είχαν οι Jaime Alguersuari, Vitantonio Liuzzi, Salvador Duran, Jean – Eric Vergne και ο Loic Duval.

Με τη φυγή του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα ο Nelson Piquet Junior εκμεταλλεύτηκε το γεγονός κερδίζοντας θέσεις, ενώ ταυτόχρονα ο Lucas Di Grassi άρχισε να έχει μια πιο επιθετική στρατηγική για να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Sebastien Buemi. Ο βραζιλιάνος όμως δεν άφησε το Di Grassi σε ησυχία καταφέρνοντας να τον προσπεράσει με τον έτερο Βραζιλιάνο να ξαναπερνάει μπροστά του λίγο αργότερα. Έτσι το βάθρο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον Buemi να πανηγυρίζει έξαλλα τη δεύτερη νίκη του στη χρονιά. Ικανοποιημένοι ήταν και οι δύο Βραζιλιάνοι αντίπαλοι Lucas Di Grassi και Nelson Piquet Junior. Την πρώτη 5άδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι San Bird και Jerome D’ Ambrosio.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του GP Μονακό:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο
1. Sebastien Buemi e. Dams – Renault
2. Lucas Di Grassi Audi Sport ABT
3. Nelson Piquet Junior NEXTEV TCR
4. Sam Bird Virgin Racing
5. Jerome D’ Ambrosio Dragon Racing
6. Nicolas Prost e. Dams – Renault
7. Stephane Sarrazin Venturi
8. Scott Speed Andretti
9. Charles Pic NEXTEV TCR
10. Antonio Felix Da Costa Amlin Aguri