Ο όμιλος FCA ανακαλεί 893.698 αυτοκίνητα

H Fiat – Chrysler ανακοίνωσε την ανάκληση 893.698 αυτοκινήτων παγκοσμίως, λόγω προβλημάτων με τους αερόσακους, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος και του ESP. Συγκεκριμένα οι ανάκληση αφορά στα μοντέλα  Jeep Grand Cherokee, Jeep Liberty, Dodge Journey και Fiat Freemont. Τα περισσότερα μοντέλα που θα ανακληθούν είναι τα Jeep Liberty  του 2003 και τα Jeep Grand Cherokee του 2004.

fca anaklisi 2Και στα δύο μοντέλα ενδέχεται να υπάρχει ένας ηλεκτρονικός θόρυβος στην μονάδα ελέγχου των μπροστινών και στων πλαϊνών αερόσακων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν ακούσια μόνοι τους, μαζί με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας. Τα Dodge Journey και Fiat Freemont χρονολογίας 2012 έως 2015 ανακαλούνται λόγω ενδεχόμενης εισροής νερού στην πλεξούδα των συστημάτων ABS και ESP, προκαλώντας την απενεργοποίηση τους.

Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε όποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του προβλήματος όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Όσον αφορά στην χώρα μας ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από τη Jeep για οχήματα που μπορεί να ανακληθούν.