Η ιαπωνική Nissan αποκάλυψε το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται να βρεθεί στον 24ώρο αγώνα του Le Mans. Ο κόκκινος διάβολος με την πλήρη ονομασία GT – R LM NISMO είναι πανέτοιμο για να μπει στις πίστες έχοντας τη στόφα του νικητή. Οι άνθρωποι της Nissan, μαζί με τη TAG Heuer, τη Motul και τη Michelin είναι σίγουροι πως δε θα αφήσουν κανέναν περιθώριο στους αντιπάλους τους για να διεκδικήσουν τη νίκη.

nissan gt-r lm nismo 1Σε μια τολμηρή κίνηση, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει ερμηνεύσει τους τεχνικούς κανονισμούς του αθλήματος με τον πιο καινοτόμο τρόπο, παράγοντας ένα V6 twin – turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, μαζί με ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, κάτι που προδίδει τον υβριδικό του χαρακτήρα.

Το νέο αυτοκίνητο θα συμμετάσχει στην κατηγορία LM P1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, στην υψηλότερη κατηγορία. Θα ξεκινώντας στο Silverstone, της Αγγλίας, στις 12 Απριλίου, ενώ μετά θα ταξιδεύει στο Spa του Βελγίου, στο Le Mans και στο Nurburgring της Γερμανίας, πριν βρεθεί σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα και Μέση Ανατολή. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA είναι η απόλυτη απόδειξη για τις εταιρείες αυτοκινήτων, αφού οι μηχανικοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις όπως και οι μηχανικοί των καθημερινών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούμε, με το επίκεντρο της προσοχής να βρίσκεται στην ενεργειακή απόδοση.

nissan gt-r lm nismo 3Το νέο Nissan GT – R LM NISMO μπορεί να μην αποκάλυψε όλες τις πτυχές του, αφού η ιαπωνική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία του νέου μοντέλου, όμως είμαστε σίγουροι πως όταν έρθει ο καιρός θα αποδείξει το πόσο δυνατό ως αγωνιστικό αυτοκίνητο για να διεκδικήσει τη νίκη, τόσο στο 24ώρο του Le Mans, όσο και στους υπόλοιπους αγώνες.