Τα μονοθέσια είναι έτοιμα να μπουν στην πίστα του Spa για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, όμως τα πράγματα για τον Lewis Hamilton ίσως να μην είναι καλά σε αυτό το Grand Prix. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ίδιος επιβεβαίωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα του και ότι έχει οριστεί να λάβει βαριά ποινή εξ αιτίας της υπέρβασης στην επιτρεπόμενη κατανομή των εξαρτημάτων του κινητήρα.

f1 hamilton 1Ο κανονισμός για τη συγκεκριμένη παράβαση προβλέπει 30 θέσεις ποινής, όμως είναι αυτονόητο πως τόσες θέσεις δεν υπάρχουν στο Grid. Άρα αν του επιβληθεί τόσο μεγάλη ποινή θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τελευταίος στον αγώνα της Κυριακής. Αυτή η ποινή θα δοθεί στο Βρετανό, αφού δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει κινητήρα καθώς οι οδηγοί δικαιούνται να αντικαταστήσουν μέχρι 5 κινητήρες μέσα στη χρονιά.

Ο Hamilton ανέφερε πως θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις ζημιές έτσι ώστε αν γίνει η ποινή να είναι μικρότερη. Ο Lewis έχει 19 βαθμούς διαφορά από τον Rosberg, όμως πλέον ίσως να υπάρξει πρόβλημα αξιοπιστίας του κινητήρα για το Βρετανό, όποτε η διαφορά τον βαθμών που έχει μπορεί να εξανεμιστούν από αυτόν κιόλας τον αγώνα. Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι μπορούν να σώσουν οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας, αλλά και το πώς θα διαχειριστεί ο Hamilton αυτή τη δύσκολή κατάσταση.