Μπορεί ο Έλληνας σχεδιαστής Νικόλας Τομπάζης να έχει φύγει από τη Ferrari εδώ και 13 μήνες, όμως φαίνεται πως η δουλεία του έχει αφήσει για τα καλά τα σημάδια του στην F1. Επόμενος σταθμός της καριέρας του 48χρονου Έλληνα σχεδιαστή είναι Manor, η οποία τον όρισε σχεδιαστή στο ρόλο του επικεφαλής της αεροδυναμικής.

f1 nikolas tompazis 3Ο Τομπάζης ήταν μεταξύ των υψηλά ιστάμενων προσώπων που είδαν την πόρτα της εξόδου από τη Ferrari στο τέλος του 2014, έχοντας διανύσει δυο θητείες στο Maranello. Ωστόσο ο Έλληνας σχεδιαστής, μέλος της ομάδας σχεδιασμού της Scuderia για τα μονοθέσια έχει πλέον απορροφηθεί από τη Manor, όπου και θα ηγηθεί του τμήματος αεροδυναμικής, μετά την απόφαση της Mercedes να βοηθήσει την ομάδα να φύγει από τις τελευταίες θέσεις του grid.

Ο Τομπάζης, ο οποίος έχει εργαστεί επίσης για τις Benetton και McLaren, ενσωματώθηκε άμεσα στη Manor και θα αναφέρεται στον Τεχνικό Διευθυντή John McQuilliam.  Ο Τομπάζης ανέφερε “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Manor F1 Team στην παρούσα στιγμή της ανάπτυξής της. Η ομάδα έχει εντυπωσιακά σχέδια και επενδύει σε όλα τα σωστά σημεία, προκειμένου να πετύχει τις φιλοδοξίες της, επομένως ανυπομονώ να είμαι κομμάτι αυτού του ταξιδιού. Η υπάρχουσα ομάδα σχεδιασμού είναι ήδη πολύ ισχυρή και ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δίνονται, έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα στις επόμενες σεζόν”.

f1 nikolas tompazis 2Η Manor όπως όλα δείχνουν θα εισέλθει σε μια νέα εποχή το 2016, καθώς θα διαθέτουν τους κινητήρες της Mercedes, αλλά χωρίς ακόμα να είναι γνωστοί οι δύο οδηγοί της βρετανικής ομάδας. Η Manor έχει σχεδόν καλύψει τα κενά που προέκυψαν από την αποχώρηση των Lowdon και Booth, προσλαμβάνοντας τον εκπαιδευτή της McLaren, Dave Ryan στο ρόλο του Αγωνιστικού Διευθυντή, παρότι ο πιλότος της F1, Alex Wurz, αρνήθηκε την πρόταση του ιδιοκτήτη Stephen Fitzpatrick να γίνει επικεφαλής της νέας ομάδας. Το μόνο που απομένει στον Έλληνα σχεδιαστή, είναι να ενημερώσει το βιογραφικό του με νέες επιτυχίες.