Ο οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN, Antonio Giovinazzi, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, μετά από τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας.

Το 2019, ο Antonio Giovinazzi ήταν ο πρώτος Ιταλός οδηγός από το 2011, που είχε πλήρη συμμετοχή σε μια σεζόν της Formula 1. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 59 αγώνες με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και δύο αγώνων με τη Sauber το 2017, όταν είχε αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Pascal Wehrlein.

Ο Antonio είναι ένας οδηγός εξαιρετικά δημοφιλής για το κοινό, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας και βοήθησε στην εξέλιξη της ομάδας δίνοντας πάντα το 100% εντός και εκτός της πίστας. Το καλύτερο αποτέλεσμα του ήταν η 5η θέση στο Grand Prix της Βραζιλίας του 2019, ενώ έδωσε σημαντικές στιγμές στην ομάδα, όπως όταν οδήγησε τον αγώνα της Σιγκαπούρης το 2019, αλλά και με το να βρεθεί πολλές φορές στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Η Alfa Romeo εύχεται στον Antonio, έναν εξαιρετικό οδηγό και άνθρωπο ότι καλύτερο για το μέλλον του ενώ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Jean Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo δήλωσε. “Η Alfa Romeo είναι εξαιρετικά ευγνώμων στον Antonio Giovinazzi για τη σημαντική συμβολή του προς την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Antonio ενσάρκωσε το Ιταλικό πνεύμα της μάρκας και ήταν ένα αυθεντικός πρεσβευτής της. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι η Alfa Romeo έφερε έναν Ιταλό οδηγό πίσω στην Formula 1 μετά από 8 χρόνια, με τον Antonio να είναι ο μοναδικός Ιταλός οδηγός στο πρωτάθλημα για τρία χρόνια. Είμαστε περήφανοι που γράψαμε μαζί σημαντικές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της Alfa Romeo στους αγώνες. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον του”.

Ο Frederic Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN δήλωσε. “Το να αποχαιρετάς έναν οδηγό δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά στην περίπτωση του Antonio, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας για τόσο μακρύ διάστημα. Καθώς χωρίζουν οι δρόμοι μας, θα θυμόμαστε πάντα τις καλές στιγμές, αλλά και τα μαθήματα που πήραμε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ξέροντας πως μαζί εξελιχθήκαμε σαν ομάδα. Ευχόμαστε στον Antonio ότι καλύτερο για το μέλλον του μετά την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν. Μέχρι τότε έχουμε ακόμα τρεις αγώνες που θα προσπαθήσουμε μαζί να πετύχουμε καλά αποτελέσματα και να κλείσουμε δυνατά τη χρονιά”.