Ο Alonso επιστρέφει στη Μαλαισία

Μόλις τρεις ημέρες πριν μπουν τα μονοθέσια στην πίστα Sepang της Μαλαισίας για τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, η McLaren ανακοίνωσε επίσημα πως ο Fernando Alonso θα βρίσκεται κανονικά στο μονοθέσιο του, διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορεί.

f1 alonso 2Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα τρέξει για πρώτη φορά με τη McLaren – Honda σε αγώνα, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε είχε τραυματιστεί στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στην Ισπανία πριν το πρώτο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο Ισπανός πιλότος πέρασε με επιτυχία τον πρώτο γύρο δοκιμών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ την Κυριακή και κρίθηκε ικανός να ταξιδέψει στην Μαλαισία, όπου θα αντιμετωπίσει δύο ακόμη δοκιμές με εντολή της FIA.

Οι άνθρωποι της McLaren αναφέρουν πως ο Alonso είναι έτοιμος για να αγωνιστεί, αφού όλο το πρόγραμμα αποθεραπείας και των δοκιμών ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Μάλιστα οδήγησε και στον προσομοιωτή με το μονοθέσιο να έχει τις τελευταίες πινελιές μετά τις βελτιώσεις στο σασί της MP4 – 30 και τη μονάδα ισχύος. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τον Ισπανό στην πίστα να οδηγεί τη McLaren όπως μας έχει μάθει τόσα χρόνια στις ομάδες που ήταν στο παρελθόν.