
Η αλήθεια για το τί συμβαίνει με τον κινητήρα της Volkswagen
Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί μια πληροφορία πως ο νέος πετρελαιοκινητήρας της Volkswagen που υπάρχει στο νέο Polo σβήνει από μόνος του όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο. Πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό; Μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό ατύχημα τον οδηγό και τους επιβαίνοντες; Αυτά τα ερωτήματα γεννιόνται ακούγοντας κάποιος ότι το αυτοκίνητο σβήνει. Πια όμως είναι η αλήθεια; Το αυτοκίνητο σβήνει όντως ή απλά είναι ένα παιχνίδι αντιπάλων για να μειώσουν τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρίας;
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Όντως αν ένας κινητήρας σβήσει, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ενός σημαντικού τροχαίου ατυχήματος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο ανάλογα τις συνθήκες, άπαξ με σβησμένο κινητήρα δεν υπάρχει έλεγχος. Αν όμως ένα αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε φανάρι ή στην άκρη του δρόμου η μοναδική επίπτωση που θα έχει είναι να αναγκάσει τον οδηγό να βάλει το τρίγωνο ασφαλείας μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια για να πάρει το αυτοκίνητο.
Το ερώτημα είναι ένα. Πως μπορεί να σβήνει ένας κινητήρας με σύστημα Start & Stop, αφού έτσι κι αλλιώς ο κινητήρας σταματά να λειτουργεί σε ακινητοποίηση του οχήματος; Υπάρχει πρόβλημα ή απλά δημιουργήθηκε θέμα χωρίς λόγο; Η αλήθεια είναι ότι παρουσιάστηκαν τέτοιου είδους προβλήματα με τον κινητήρα να σβήνει στις 950 στροφές/λεπτό, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν ότι σβήνει ακόμα και στις 1.150. Σε μια πρώτη επικοινωνία οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας με ευγενικό τρόπο, κατά άλλους απαράδεκτο, απάντησαν πως ίσως κάποιοι να μη γνωρίζουν πως ένας πετρελαιοκινητήρας στο ξεκίνημα θέλει δυνατό γκάζι για να ανέβει η ροπή και πως με χαλαρό πάτημα του γκαζιού είναι φυσικό να σβήνει.
Επειδή το θέμα με τον diesel κινητήρα του Volkswagen Polo πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τη Volkswagen να παραδέχεται το πρόβλημα, αλλά χωρίς να το αναλύει, σας παραθέτουμε και την άποψη του δικού μας Škodaclub Peloponnhsou. Την απάντηση του Club θα τη βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.skodaclubpeloponnhsou.gr/2015/03/14-tdi.html