Η Skoda παρακολουθώντας την επιτυχία που σημειώνει στην αγορά αυτοκινήτου το Kodiaq αποφάσισε να επεκτείνει τη γκάμα του επιβλητικού SUV με ένα νέο κινητήρα. Συγκεκριμένα θα υπάρχει έκδοση με τον TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους.

Φυσικά, μπορεί ο κινητήρας να είναι γνωστός ήδη από τα άλλα μοντέλα του ομίλου της Volkswagen, αλλά η εφαρμογή του στο Kodiaq φέρνει μια νέα εκδοχή. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα έτσι και εδώ μπορούν να απενεργοποιηθούν οι δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους μειώνοντας τόσο την κατανάλωση, όσο και τις εκπομπές ρύπων.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι δύο Ambition και Style, με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά θερμαινόμενους καθρέπτες, Hill Start Assist και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Το Kodiaq είναι ένα από τα πιο σκληρά SUV, με τους ανθρώπους της Skoda να πιστεύουν πως με όποιον κινητήρα και να βρεθεί στο δρόμο σίγουρα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία. Όσο για τις τιμές; Αυτές κυμαίνονται από 26.280€ έως 37.480€ ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό.