Η Maserati παρουσίασε ένα νέο κινητήρα που σύμφωνα με τους Ιταλούς θα ξεκινήσει τη νέα εποχή για επερχόμενα μοντέλα. Ο νέος κινητήρας σχεδιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Maserati στη πόλη της Modena. Ο νέος κινητήρας αρχικά θα τοποθετηθεί στο ολοκαίνουργιο MC20, που αναμένεται να κάνει την πρώτη παγκόσμια παρουσία του μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ο νέος κινητήρας είναι αποτέλεσμα τεχνικής επανάστασης, που προστατεύεται από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το έργο ξεκίνησε από το πάθος και τη δέσμευση μιας ομάδας με μεγάλες δυνατότητες που αποτελείται από τεχνικούς και μηχανικούς. Μετά από 20 χρόνια η Maserati έλαβε για άλλη μια φορά με ενθουσιασμό την πρόκληση να επιστρέψει στην έδρα της για να αναπτύξει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης.

Η νέα μονάδα ισχύος διαθέτει αρχιτεκτονική V 90° και είναι χωρητικότητας 3 λίτρων με 6 κυλίνδρους και διπλό Turbo, ενώ διαθέτει στεγνό κάρτερ (κλασική λύση σε Super Car αυτοκίνητα). H Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 621 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 74,4 κιλά. Ο λόγος συμπίεσης είναι 11:1, η διαδρομή είναι 82 χιλιοστά, ενώ η οπή 88 χιλιοστά.

Η ψυχή του κινητήρα είναι το καινοτόμο σύστημα καύσης προθαλάμου που διαθέτει δύο μπουζί. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται από τη Formula 1 και είναι τώρα διαθέσιμη, για πρώτη φορά, σε έναν κινητήρα που προορίζεται για καθημερινή χρήση. Ο κινητήρας έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ο προθάλαμος το δεύτερο είναι το πλευρικό μπουζί και το τρίτο είναι το σύστημα διπλού ψεκασμού που φτάνει τα 350 bar πίεσης καυσίμου.

Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά, αλλά να δεν τα δεις στο δρόμο δύσκολα θα καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται. Βέβαια οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζονται τα αυτοκίνητα τους και όταν η εμπειρία έρχεται από τη Formula 1 τότε γίνονται ακόμη καλύτερα. Εμείς πάντως ανυπομονούμε.