Η Renault παρουσίασε το νέο Koleos. Πρόκειται για το γνωστό SUV που για πρώτη φορά το είδαμε στην αγορά αυτοκινήτου το 2007. Το νέο μοντέλο έρχεται με ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό, πιο ξεχωριστό στυλ, νέα χρώματα και νέα σχέδια από ζάντες αλουμινίου. Επιπλέον, το γαλλικό μοντέλο θα διαθέτει και δύο νέους ισχυρούς κινητήρες Blue dCi.

Η πρώτη ματιά στο εξωτερικό το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο με τη μεγάλη μάσκα και το σήμα να δεσπόζει στο κέντρο. Τα LED Standard Pure Vision φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας, αλλά και τους προβολείς ομίχλης με τις λεπτομέρειες αλουμινίου το κάνουν πιο όμορφο. Από την άλλη πλευρά οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν πιο άγριο. Στο πίσω μέρος η νέα αεροδυναμική του προσφέρει έναν άλλο αέρα, με την αεροτομή, το διαχύτη, τα νέα Edge Light φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό του, το Koleos διατηρεί τον κορυφαίο χώρο επιβατών, ενώ έχει νέα βελτιωμένα υλικά. Η μεγάλη κάθετη οθόνη μεγέθους 7” ή 8,7”, που προέρχεται από το νέο Clio και μέσω του συστήματος R-LINK 2 δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, αλλά και ψυχαγωγεί τους επιβάτες. Φυσικά, υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για τη σύνδεση με τα Smartphone. Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα δερμάτινα καθίσματα δίνουν στο Koleos την πολυτέλεια που του αρμόζει.

Αυτό όμως που ίσως ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα είναι οι δύο νέοι πετρελαιοκινητήρες. Πρόκειται για τον Blue dCi 150 χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 34,6 κιλά, καθώς και τον Blue dCi 190 χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,7 κιλά.

Οι εκπομπές ρύπων είναι 143 γρ/χλμ για το Blue dCi 150, ενώ για το Blue dCi 190 φτάνουν τα 150 γρ/χλμ. Το σύστημα συνεχούς μεταβλητής X-Tronic είναι στάνταρ και στα δύο μοντέλα, ενώ το Blue dCi 190 είναι εξοπλισμένο με το έξυπνο σύστημα All Mode 4×4-i της Renault. Η ασφάλεια και η τεχνολογία ενισχύονται, με την ήδη ολοκληρωμένη σουίτα βοηθημάτων περιλαμβάνοντας το σύστημα ανίχνευσης πεζών και το ενεργό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEBS).

Το νέο Koleos δίνει σίγουρα την ασφάλεια και τις επιδόσεις που χρειάζεται ένας οικογενειάρχης εντός και εκτός πόλης Το γαλλικό μοντέλο θα ανακοινώσει την τιμολογιακή πολιτική του μέσα στον Ιούλιο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία μέσα στον Οκτώβριο.