Το Kona, το νέο SUV της Hyundai φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει το δικό του μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτου. Αυτό έκανε τους ανθρώπους της κορεάτικης εταιρείας να προχωρήσουν στην υβριδική εκδοχή του που αναμένεται να έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση. Το Kona Hybrid δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, με την τριπλέτα των φωτιστικών σωμάτων να παραμένουν στο εμπρός μέρος, ενώ στο πίσω τα φλας και η όπισθεν βρίσκονται κάτω από τα φωτιστικά σώματα σε ξεχωριστό κομμάτι.

Μηχανικά το νέο Hyundai Kona Hybrid τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14,9 κιλά, καθώς και από έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων και 17,3 κιλών ροπής. Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων φτάνει τους 141 ίππους και τα 27 κιλά ροπή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh, η οποία ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 3,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 90 γρ/χλμ. Το Hyundai Kona Hybrid σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση και στην ελληνική αγορά, αφού ο μικρός ηλεκτροκινητήρας μπορεί να μειώσει το κόστος των μετακινήσεων.