Οι Γάλλοι επέλεξαν την χώρα μας για να πραγματοποιήσουν την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Renault Captur. Το Compact SUV έχει κερδίσει το δικό του κοινό και όπως όλα δείχνουν το νέο μοντέλο θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις του. Το νέο Captur βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της γαλλικής εταιρείας. Το συνολικό μήκος είναι 4,22 μέτρα, το πλάτος 1,79 μέτρα, το ύψος 1,56 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,63 μέτρα. 11 θα είναι οι χρωματικές επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές, ενώ τέσσερις θα είναι οι επιλογές για το εσωτερικό.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό κομμάτι δεν είναι πολλές. Τα 11 εκατοστά που έχει μακρύνει δε φαίνονται να το επηρεάζουν οπτικά. Φυσικά, οι Γάλλοι ήθελαν ένα πιο premium μοντέλο και για αυτό επέλεξαν καλύτερα υλικά στην ποιότητα κατασκευής. Η εμπρόσθια όψη το κάνει να διακρίνεται αμέσως από τη μεγάλη μάσκα με το σήμα να δεσπόζει στη μέση, καθώς και με τα LED φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις στο καπό που θέλουν να το κάνουν πιο άγριο. Στο πίσω ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα με το ιδιαίτερο σχήμα που διαθέτουν. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό το Captur θέλει να προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων μαζί με τα δερμάτινα καθίσματα θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10,2” και η κάθετη οθόνη μεγέθους 9,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θέλουν να κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 536 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.275 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Captur τροφοδοτείται με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον 3κύλινδρο TCe κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Η αμέσως επόμενη έκδοση είναι με τον TCe κινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ίδιος κινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ όμως να ανεβαίνει στους 155 ίππους.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχουν δύο επιλογές. Η βασική επιλογή αποτελείται από τον Blue dCi κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους. Για όποιον δεν αρκείται σε αυτό υπάρχει και ο ίδιος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 115 ίππους. Οι κινητήρες βενζίνης συνδυάζονται με τα μηχανικά κιβώτιο των 5 και 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και το αυτόματο EDC των 7 σχέσεων. Αντίθετα οι κινητήρες πετρελαίου συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με το αυτόματο EDC των 7 σχέσεων.

Οι Γάλλοι στο νέο Captur έχουν ρυθμίσει εκ νέου τα αμορτισέρ, ενώ το σύστημα διεύθυνσης έχει βελτιωθεί κατά 10%. Φυσικά, όπως αναμενόταν όλα τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρονται δίνουν στον οδηγό και στους επιβάτες μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλη φορά, καθώς οι ιθύνοντες της γαλλικής φίρμας ήθελαν ένα απόλυτα ασφαλές αυτοκίνητο.

Το νέο Renault Captur είναι ένα μοντέλο, το οποίο υπόσχεται επιδόσεις και ασφάλεια. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2020 όπως θα βρεθεί και στη χώρα μας. Το μόνο που περιμένουμε είναι να δούμε την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.