Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αυτοκίνηση, με τις πωλήσεις και τη ζήτηση να ανεβαίνει συνεχώς. Έτσι η Audi παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Shanghai στην Κίνα το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία AI:ME. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου της Volkswagen, έχοντας μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,90 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,77 μέτρα.

Οι τέσσερις κύκλοι της γερμανικής φίρμας δεσπόζουν στη μάσκα, η οποία έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα με τα LED φωτιστικά σώματα να δένουν αρμονικά στο μπροστινό μέρος. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής, ενώ τα φωτιστικά σώματα βρίσκονται στο κέντρο και αποτελούνται από μια λεπτή κόκκινη γραμμή, ενώ φωτίζονται και οι τέσσερις κύκλοι της Audi. Ο διαχύτης και η σχεδίαση του προφυλακτήρα θέλουν να δώσουν μια καλύτερη αεροδυναμική στο αμάξωμα, αλλά και να το κάνουν πιο όμορφο.

Επιπλέον, η είσοδος στο εσωτερικό θα είναι παιχνίδι, αφού οι πόρτες ανοίγουν αντίστροφα. Εκεί ο οδηγός μπορεί να νιώθει ότι βρίσκεται στο Cockpit αεροπλάνου, αφού το τιμόνι είναι ¾, ενώ η μεγάλη οθόνη που αποτελείται από μικρές τρισδιάστατες οθόνες δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τα καθίσματα και αυτά θυμίζουν κάτι από το μέλλον με τη σχεδίαση που διαθέτουν. Το λευκό χρώμα δίνει ακόμη περισσότερο φωτισμό σε ένα αυτοκίνητο που μας δείχνει το μέλλον.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του μελλοντικού μοντέλου είναι ότι εφοδιάζεται με δύο τραπεζάκια, που έχουν ειδικές μαγνητικές θέσεις για ποτήρια ή μπουκάλια, καθώς και αποθηκευτικό χώρο για φαγητό. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν και πραγματικά φυτά στο εσωτερικό βελτιώνοντας την ατμόσφαιρά μέσα στο αυτοκίνητο.

Μηχανικά το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος θα αποδίδει 170 ίππους, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh θα δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να κινηθεί το AI:ME. Οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν την αυτονομία, αφήνοντας μας με την απορία.

Το Audi AI:ME είναι το μέλλον της γερμανικής εταιρείας για την αυτοκίνηση και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει απόλυτα. Οι ευκολίες είναι αμέτρητες τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες. Άλλωστε όταν μπει στην παραγωγή οι τεχνολογίες θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που όλα θα γίνονται παιχνίδι. Εμείς πάντως είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί όπως φαίνεται δε θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού θα τα οργανώνει όλα μόνο του. Το μέλλον θα δείξει.