Νέο Audi Q8 Sport Concept

Νέο Audi Q8 Sport Concept

Το Audi Q8 Sport Concept είναι ένα ήπιο υβριδικό σπορ SUV και το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο μετά το επίσημο ντεμπούτο του στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Η Audi αποκάλυψε το νέο SUV concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με το ίδιο το Concept να τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα που παράγει συνολικά 469 ίππους και 71,2 κιλά ροπής. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ/ώρα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι νέο και συνδυάζει έναν V6 TFSI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 443 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 27 ίππους, ο οποίος διαχειρίζεται τη ροή και διατήρηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο των αποσκευών, είναι αρκετή να παράσχει αρκετή ενέργεια, προκειμένου να μετακινηθεί το αυτοκίνητο και επιτρέποντας του να κάνει ελιγμούς χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Η συνολική αυτονομία με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 85 λίτρων φτάνει μέχρι τα 1.200 χιλιόμετρα.

Το πραγματικό όμως καινοτόμο στοιχείο είναι ο ηλεκτρικός συμπιεστής που έχει προσθέσει η Audi στον V6 Twin – Turbo κινητήρα, ένα χαρακτηριστικό που έκανε το ντεμπούτο του στον πετρελαιοκινητήρα του SQ7. Επιπλέον ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο μοντέλο είναι εντυπωσιακό, αφού διαθέτει τεράστιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 23”, με διαστάσεις ελαστικών 305/35. Το Q8 Sport διαθέτει επίσης, κεραμικά δισκόφρενα μεγέθους 20”, ενώ υπάρχουν πέντε επίπεδα ρύθμισης ύψους της ανάρτησης, με τις υψομετρικές διαφορές να φτάνουν έως και τα 90 χιλιοστά.

“Το σύστημα κίνησης του Audi Q8 Sport Concept είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της αειφορίας στα μοντέλα μαζικής παραγωγής. Ο συνδυασμός της υβριδικής τεχνολογίας και ο TFSI κινητήρας θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στη σύνθεση της ηλεκτροκίνησης”, δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi.

Στο εσωτερικό διατίθενται πολλές ψηφιακές οθόνες, συμπεριλαμβανομένης και μιας υψηλότερης ανάλυσης Virtual Cockpit μεγέθους 12,3” και μιας καινοτόμου Head – up Display, η οποία προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ψυχαγωγία και την κατάσταση του αυτοκινήτου. Η οθόνη απεικονίζεται στο παρμπρίζ έτσι ώστε να μην αποσπάτε η προσοχή του από το δρόμο.

Στην πραγματικότητα, περιμένουμε να δούμε αυτόν τον υβριδικό κινητήρα να εμφανίζεται στα μελλοντικά μοντέλα της Audi, συμπεριλαμβανομένων και των επόμενων A6, A7 και A8, καθώς και στο Q7. Η τελική έκδοση παραγωγής του Q8 αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο 2018. Εν αναμονή λοιπόν.