Το MINI Cooper έχει μια μακρά παράδοση χρωματικής ποικιλομορφίας. Όταν οι Βρετανοί δημιούργησαν την αντίθεση με διαφορετικό χρώμα στην οροφή από ότι στο αμάξωμα πριν 20 χρόνια έδωσαν μια άλλη μορφή στα μοντέλα τους. Τώρα με τη νέα αποκλειστική οροφή Multitone, το MINI αλλάζει τελείως όψη. Για πρώτη φορά, μια καινοτόμος διαδικασία βαφής χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, για τη δημιουργία τριών χρωμάτων σχεδιασμού στην οροφή του οχήματος.

Η οροφή του οχήματος ξεκινά με το σκούρο San Marino Blue, συνεχίζει με το Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με το Jet Black. Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί και με τη πανοραμική γυάλινη οροφή. Η παραλλαγή αυτή των χρωμάτων μπορεί να γίνει στο 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Clubman. Η διάθεση της συγκεκριμένης οροφής μπορεί να γίνει σε όλα τα χρώματα εκτός από τα Chili Red Uni και British Racing Green, για το MINI και στο Indian Summer Red για το MINI Clubman.

Μέσα σε όλα αυτά ανακοινώθηκε και μια κόκκινη οροφή για το MINI John Cooper Works, ενώ για όσους θέλουν μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία για το Union Jack και την καρό σημαία το τερματισμού. Σίγουρα, όλα τα παραπάνω κάνουν το MINI πιο ελκυστικό για το υποψήφιο αγοραστικό κοινό, με τη βρετανική φίρμα να θέλει να προσφέρει το κάτι παραπάνω εμφανισιακά. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι δική σας.