Η CUPRA παρουσίασε μια νέα συλλεκτική έκδοση του Formentor VZ5, με την πλήρη ονομασία να είναι CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey. Το ισπανικό μοντέλο θέλει να προσελκύσει αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά θέλουν το κάτι παραπάνω. Το αποκλειστικό χρώμα Taiga Grey συνδυάζεται με το Dinamica Black εσωτερικό, το οποίο διαθέτει καφέ bucket δερμάτινα καθίσματα και χάλκινες ραφές.

Φυσικά, στο εσωτερικό θα υπάρχει το ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου, καθώς και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Εξωτερικά περιλαμβάνονται τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, η πίσω αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου σε μαύρο και χάλκινο χρώμα.

Μηχανικά το CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey τροφοδοτείται από τον 5κύλινδρο TSI κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 390 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της CUPRA θα κυκλοφορήσουν μόλις 999 μονάδες, οι οποίες αναμένονται να γίνουν ανάρπαστες. Η παραγωγή έχει ξεκινήσει ήδη με την κατασκευή του αυτοκινήτου να γίνεται στο εργοστάσιο της CUPRA στην πόλη Martorell της Ισπανίας. Εμείς σίγουρα θα το θέλαμε. Εσείς;