Η BMW όπως γνωρίζουμε όλοι κατά καιρούς εφοδιάζει με νέα αυτοκίνητα την αστυνομία, την πυροσβεστική καθώς και τις ιατρικές υπηρεσίες. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στα ελληνικά δεδομένα, αφού όλα αυτά θα γίνουν στη Γερμανία. Συγκεκριμένα στην έκθεση RETTmobil 2019 η BMW παρουσίασε οχήματα τα νέα οχήματα που θα αποκτήσουν τα σώματα ασφαλείας.

Το αυτοκίνητο που θα αποκτήσει η Γερμανική Αστυνομία θα ανήκει στην ασφάλεια και θα είναι μια 3 Series. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα LED φωτιστικά στη μάσκα για να αναγνωρίζεται όταν πρέπει. Μηχανικά η αστυνομική 3 Series τροφοδοτείται από τον Turbodiesel κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 187 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 233 χλμ/ώρα

Οι ιατρικές υπηρεσίες θα αποκτήσουν μια Gran Tourer 2 Series, το οποίο διαθέτει πορτοκαλί και λευκό χρώμα, ενώ εκτός από τους φάρους υπάρχουν και LED φώτα στη μάσκα. Μηχανικά μιλάμε για τη 220d που διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με την 3 Series χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 187 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 218 χλμ/ώρα.

Τέλος, για τις ανάγκες της πυροσβεστικής θα αποκτηθεί μια X1 xDrive18d, η οποία είναι κόκκινη άσπρη με τους γνωστούς φάρους, αλλά διαθέτει και αυτή LED φωτιστικά στη μάσκα. Μηχανικά η xDrive18d διαθέτει τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 148 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ/ώρα.