Το συγκρότημα τριών μονάδων παραγωγής της Stellantis στο Komomo της Indiana, θα επωφεληθεί από μια νέα επένδυση ύψους 229.000.000$, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου του Ομίλου, για την πώληση οχημάτων χαμηλών ρύπων στις Η.Π.Α. σε ποσοστό 40% έως το 2030. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της μακροχρόνιας στρατηγικής εξηλεκτρισμού της Stellantis που προβλέπει την επένδυση 35.000.000.000$ μέχρι το 2025.

Η επένδυση στα εργοστάσια χύτευσης και συστημάτων μετάδοσης του συγκροτήματος Kokomo θα επιτρέψει την παραγωγή της τέταρτης γενιάς του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων που εφοδιάζει εκτός των άλλων τα νέα Jeep Wrangler, Gladiator και Grand Cherokee. Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει την ευελιξία να συνδυάζεται, με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, Mild Hybrid σύνολα, αλλά και Plug-in Hybrid λύσεις, όπως το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης 4xe, το οποίο είναι διαθέσιμο στο σύνολο της γκάμας των SUV της Jeep.

Η τέταρτη γενιά του αυτόματου κιβωτίου θα συμβάλει σημαντικά στις ενέργειες ανάπτυξης της γκάμας των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων των μαρκών της Stellantis στη Βόρεια Αμερική. Με χαμηλότερες τριβές, υψηλότερη αποδοτικότητα και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, το νέο κιβώτιο έχει τη δυνατότητα να δεχθεί συγκεκριμένα πρόσθετα μέρη ώστε να προσαρμοστεί στις διάφορες επιλογές εξηλεκτρισμού.

Παράλληλα με τα οφέλη σε προϊοντικό επίπεδο, αυτή η εξέλιξη επεκτείνει το πλαίσιο δραστηριοτήτων του συγκροτήματος στο Kokomo, με σημαντικά οφέλη και για το εργατικό δυναμικό, τόσο σε επίπεδο απασχόλησης, όσο και εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στα επόμενα χρόνια της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα και με τον κ. Brad Clark, Επικεφαλής των μονάδων παραγωγής συστημάτων κίνησης της Stellantis, “Με την αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίζει να αλλάζει, η εστίαση μας βρίσκεται στο σημαντικότερο κεφάλαιο του Ομίλου, τους ανθρώπους μας. Η νέα επένδυση θα φέρει νέες ευκαιρίες για το εργατικό δυναμικό σήμερα, αλλά και στο μέλλον”

Το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα συστήματα μετάδοσης σε παγκόσμια κλίμακα. Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, η μονάδα στο Kokomo ξεπέρασε το φράγμα των 5.000.000 μονάδων που έχουν περάσει από την παραγωγή και τοποθετούνται στα Jeep Wrangler, Gladiator, Grand Cherokee, Wagoneer/Grand Wagoneer, Ram 1500, Dodge Charger, Challenger, Durango και Chrysler 300.