Νέα εμφάνιση της McLaren στα GP του Monaco και της Ισπανίας

Όπως φαίνεται πλέον οι αλλαγές στις εμφανίσεις των μονοθεσίων της Formula 1 μέσα στην ίδια χρονιά πάει να γίνει συνήθεια. Αυτή τη φορά η αλλαγή έρχεται από τη McLaren για τους αγώνες του Monaco και της Ισπανίας, όπου θα γιορτάσει τα 60 χρόνια. Έτσι οι Lando Norris και Oscar Piastri θα οδηγήσουν σε αυτά τα δύο GP την τρίχρωμη McLaren MCL60.

Πιο συγκεκριμένα ο χρωματισμός είναι το μαύρο Carbon, το λευκό και το πορτοκαλί και ονομάζεται “Triple Crown”. Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν ο συγκεκριμένος χρωματισμός θυμίζει το μονοθέσιο στο GP του Monaco το 1984, αλλά και τους αγώνες Indianapolis 500 το 1974 και τον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1995. Θυμίζουμε για την ιστορία πως και στα τρία η McLaren σημείωσε νίκες.

Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris δήλωσε “Είναι προνόμιο να συμμετέχω στους εορτασμούς της 60ης επετείου της McLaren Racing και να συνδυάζονται τρία εμβληματικά αγωνιστικά που κέρδισαν αγώνες. Για το Grand Prix του Monaco και της Ισπανίας  θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλη την ομάδα. Η McLaren έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στο Μόντε Κάρλο και σε προσωπικό επίπεδο η εμπειρία του βάθρου στον αγώνα του 2021 ήταν τεράστια τιμή. Θα αγωνιστούμε δυνατά με ένα υπέροχο αυτοκίνητο για να γιορτάσουμε τον Bruce McLaren και την εκπληκτική κληρονομιά της ομάδας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε “Έχοντας επιτύχει το μεγαλύτερο επίτευγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ολοκληρώνοντας το Triple Crown, είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε την πλούσια ιστορία της McLaren Racing με μια ιδιαίτερη εμφάνιση στα Grand Prix του Monaco και της Ισπανίας 2023. Σύμφωνα με τους εορτασμούς της 60ης επετείου μας και τιμώντας την κληρονομιά του Bruce McLaren, το μοναδικό μοτίβο αποτίει φόρο τιμής στις τρεις νίκες που αποτελούν το βραβείο Triple Crown”.